Hogyan töltsük fel a horgászorsót?
Utánanéztem neten az orsó feltöltésnek, de egyik helyen (pl. haldorado) azt írják, hogy a zsinórtároló tengelyére merőlegesen töltsük, (vízbe dobva tekeredik le magától, remélem érthető mire gondolok :D) máshol meg az órajárási technikát ajánlják. (Ha az óra járásával megegyezően tekeri fel a zsinórt az orsó, a tárolóról azzal ellentétes irányban kell letekerednie.)
Kinek mi a tapasztalata, melyiket gondoljátok jobbnak?
Esetleg más jobb ötlet?
Válaszokat előre is köszönöm!
Eletembe nem olvastam utana meg ennek :D
Rakotom a dobra, beledobom vizel toltott vodorbe,es tekerem felfele, ennyi az egesz,nem kell tul gondolni.
Igen amugy a horgaszboltokban fel szoktak geppel csevelni.
Nem kell ezt tudományosan túl bonyolítani, még akkor sem, ha az ajánlott csévélési módokban megvan a logika, csak nem biztos, hogy a gyakorlatban az tökéletesen működik.
Én, ha tehetem, vizesen csévélem az orsóra a damilt: orsó a boton, csak a keverőgyűrűbe van befőzve a zsinór, a spulnit meg beleteszem egy vödör vízbe, vagy a mosdókagylóba, az orsó fölött feszítem a zsinórt, úgy csévélem fel.
A spulni a vízben pörög, forog, fut körbe-körbe, közel sem úgy viselkedik, mint azt az elméleti ajánlásokban leírják, nem fog a tengelyre merőlegesen, ellenállás nélkül leperegni a damil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!