Milyen olcsó kisvitorlás márkát tudtok ajánlani?
Sziasztok! Maximum fél millióért szeretnék esetleg új kis vitorlást venni. Milyen márkát tudtok ilyen árrétegben ajánlani? Esetleg használtból?
Köszi a válaszokat!
Újat ennyiért nem találsz.
Amit pl. nézz meg: Moly, OK jolle, Kalóz, Finn Dinghi, egyes Laser osztályok, 420, Bombardier Invitation.
Engedély nélkül vezethetők.
Engedélykötelesek.:
Monarch, Flying Fish, Olimpia Jolle, Aquila, Strale, Windy530, Balaton16, Korsar, stb...
Ahogy nekem írta egy jobban hozzáértő nemrég.: "Hajózási Szabályzat szerint (57/2011. (XI. 22.) NFM Rendelet A Víziközlekedés Rendjéről) a 7 m (régebben 6.2 m volt, néhány éve változott) hajóhosszt meg nem haladó és 10 m^2-nél nem nagyobb vitorlafelületű vitorlás minősül vitorlás csónaknak, így nem kell hozzá jogosítvány."
De vásárlás előtt nézz utána és kérdezz is rá más szakembernél, akivel személyesen meg is nézitek a hajót!
Sok eladó tévesen nem engedélykötelesként árulja, az egyébként engedélyköteles vitorlás kishajót.
Goat Island Skiff (GIS), ez egy házilag megépíthető nem engedélyköteles vitorlás kishajó, aminek 12000-ért hozzájuthatsz a terveihez. Van magyar ember, aki foglalkozik vele elvileg.
Más kérdés, ki tudja olyan szépen megépíteni otthon?
Én, még egy széket nem raktam össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!