Hogy kell taposni a vizet?
Nem tuti technika, de fenn lehet maradni vele: a lábaimmal úgy evezek, mintha gyorsúsznék, a kezeimmel pedig előre-hátra csapkodok a víz alatt, a tenyeremet mindig egy kicsit ferdén tartva, hogy felfelé irányuló erő keletkezzen.
De engem is érdekelne a helyes technika.
Az én 'technikám' a mozdulat hasonló a gyalogláshoz, de amikor lefelé megy a lábad, teli talppal, amikor fel, akkor nyútsd ki/feszítsd le a lábfejed, így visszahúzáskor kisebb a víz ellenállása.
Le talp, fel nyújtva. Kissé V alakban taposva. Ha jól csinálod, akkor kéz nélkül is fenn tudsz maradni, mint a vizilabdások.
Jézus a vízen jár
A csodálatos kenyérszaporítás után Jézus elvonult, tanítványai pedig bárkájukba szállottak, hogy Kafarnaumba evezzenek. Az evezés nehezen ment, mert nagy szélvész támadt. Jóval éjfél után volt már, midőn Jézus a vízen járva, közeledett feléjük. A tanítványok nem ismerték fel őt s igen megijedtek. Mondta nekik Jézus:
- Ne féljetek! Én vagyok!
Péter fölkiáltott:
- Uram! Ha te vagy ott, parancsold meg nekem, hogy hozzád menjek a vízen!
- Jöjj tehát! - felelte Jézus.
Péter kiszállt a bárkából és a vízen Jézus felé tartott. De midőn egy nagyobb hullám csapott hozzá, kételkedett és - lemerült, nagy ijedten segítségért kiáltva. Jézus rögtön kinyújtotta kezét és megfogván őt, így szólt hozzá: - Kicsiny hitű! Miért kételkedtél? Beszállottak a bárkába és a szélvész rögtön megszűnt. És mindnyájan imádással borultak le az Úr előtt, mondván: - Valóban te Isten Fia vagy!
Ha a Kneipp-féle víztaposásra gondolsz azt úgy kell, hogy megtöltöd a kádat vagy egy lavórt hideg vízzel kb. 20-30 cm mélységben, beleállsz mezítláb és lépegetsz benne úgy hogy a lábad mindig kiemeld a vízből. Ezt csináld kb. öt percig, majd töröld szárazra a lábad, húzz rá egy meleg zoknit és maradj nyugalomban amíg felmelegszik. Nagyon jót tesz a keringésnek.
Még jobb hatású, de sajnos csak télen lehet csinálni, ha mezítláb futsz egyet a hóban a fent leírt módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!