Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Amurra jó lesz?

Amurra jó lesz?

Figyelt kérdés

Keleti-főcsatornára mennék ki horgászni. Felszerelésem a következő:

-3 méteres fenekező botok 70-170 gr dobósúly

-50-es első fékes orsók, kis áttétellel, 4 csapágy

-30-as monofil zsinór, vékony fonott előke

- 5-ös vagy 6-os pontyozó horog

A tavon ahol horgászom elvileg van amur, a nagyapám állandóan heccelődik, hogy majd úgyis megtép, de még eggyel sem találkoztam. Tavon valami olcsó etetőanyagot szoktam feldúsítani csirketáppal, kekszporral, aromákkal, stb. Meg belekeverek még egy kis erjesztett magot. Ezzel jön a ponty, de van amikor édes kaját keverek be.

A tavon egyébként szerintem nincs amur, de ezt csak óvatosan jegyzem meg, hátha olvassa a nagyfater.

Ezért gondoltam csatornára, oda elvileg régen elég sokat telepítettek, hogy pusztítsa a nádat.

Elég kemény lesz-e a szerelés vagy elővegyem a 4 méteres 150-300gr dobósúlyú sokkal erősebb botomat és feltegyek egy harcsázó orsót fonott főzsinórral?

Illetve nem tudom milyen csali kellene, én arra gondoltam, hogy lucernalisztet keverek az etetőanyagba és borsót fűzök cérnára a horogra.

2016. szept. 3. 18:19
 1/5 anonim válasza:
Az amúrra inkább vedd elő az utoljára említett erősebb felszerelést,a lucernaliszt nem butaság,ajánlom a tigrismogyorót csalinak,állítólag nagyon szereti,a borsó is jó ötlet,hajnalban ha kimész a vízhez láthatod hogy van eamúr vagy se mert a nádat tépi és elég sokat mozog a felszínen,szereti a kis horgot,szóval nem kell neki dúrva óriás harcsázó horog mert nem veszi fel,a fenékről kicsit emeld el a csalit kb 5 cm t,ha szedsz fel friss nádhajtást és a puha közepét felkarikázod az is jó lehet rá,esetleg úszóval is próbálkozhatsz,de napközben a víz alsóbb rétegeiben keresd,reggel szeret napozni de nagyon jó a hallása és a látása,óvatos hal,izmos és ha nem vagy ügyes a nagyapád jóslata beigazolódik és eltépi a damilt :D,sok sikert
2016. szept. 5. 21:29
 2/5 anonim ***** válasza:

A Keleti nehezen adja a halat, még rendszeres etetésről sem könnyű megfogni, az általad leírt etetőanyagra meg inkább a busa áll rá, nem az amur.

Vannak időszakok, amikor heteken keresztül alig van kapás, ilyen volt az egész július hónap.

Mostanság elég sok termetes pontyot, amurt, de főleg busát fogtak, az idén valamiért nagyon aktívak lettek ismét a busák, ismerek olyanokat, akik több mázsát kifogtak...

Az amurnak szoktató etetés kell, nem csalogató: már több nappal a horgászat előtt naponta meg kell szórni a helyet szemes takarmánnyal, amin csámcsoghatnak a halak, rendszeresen felkeresik az etetést.

Az amur szándékosan nem fut akadóba, de a ponty igen, és egy termetes amurhoz is erősebb zsinór kell a 30-asnál, 35-40-es. A harcsázó szereléket azért túlzásnak tartom, de te tudod hogy ott mekkora halra számolsz.

A horog és a csali felkínálás kényes pont, az amur szájpadlása kemény csont, ha ott akad meg a horog, sokszor halvesztés a játszma vége (kiakad, kihajlik, eltörik)...

Sokkal több busát, pontyot fognak a Keletiből, mint amurt, de valóban van benne amur is, s nem is kicsik.

A kiszaladok, beszórok egy kevés lucernalisztet, és fogok egy szép amurt... kb egy százalék esélyt adok, igaz, ha rendszeresen etetett helyre mész ki, akkor se több az esélyed tíz százaléknál, nem egy intenzíven telepített víz.

2016. szept. 6. 01:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Oké, kösz. És a busát hogy fogják? Nekem még régen azt mondták, hogy planktonevő és nem veszi fel a természetes csalikat, mint a kukorica, stb.
2016. szept. 8. 19:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Bogáncs, vagy annak elvén működő szerelék: etetöanyag felhöben, rövid elökén lebegtetett horog. Felszippantja a busa is, szájba akad.
2016. szept. 8. 21:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Oks, köszi! :)
2016. szept. 10. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!