Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » 43 eves kover ember vagyok....

43 eves kover ember vagyok. Amator szinten uszkaltam eddig. Le szeretnek uszni 600m-t 18 percen belul, de lassu vagyok. A tav menne, csak nem vagyok eleg gyors. Hogyan tudnak felgyorsulni?

Figyelt kérdés

Mellen 100m 5 percig tart. Haton 4 percig. Gyors uszni nem igazan tudok, de a celomat el szeretnem erni. Szoval, nagyot kene gyorsulni. Ez ugyben kene tanacs, hozzaertoktol.

Egy atlagos uszonak mennyire nehez 600m-t 18 percen belul uszni?

Mikozben mellen uszom, a fejem vegig kint van a vizbol. Mekkorat gyorsitana, ha a viz ala dugnam a fejem?

Ha megtanulnek gyors uszni, mennyivel lenne az gyorsabb?

2016. aug. 25. 16:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Vannak felnőtteknek úszás technika oktatások, Menj le egy olyanra, ott megtanulod, hogyan úszhatnál hatékonyabban.
2016. aug. 27. 19:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Mennyire realis a celkituzesem?

Ez igy elerheto?

(Mar a 600 m 18 perc alatt, az en koromban, koveren)

2016. aug. 28. 01:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Reális, de kitartás kérdése is a dolog.
2016. aug. 28. 06:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

45 éves férfi vagyok, 13 hónapja járok úszni. Heti kétszer, de van, amikor csak egyszer. Nem voltam kövér, csak túlsúlyos. Előtte egyszer már elkezdtem az úszást, kitett fejjel, mellben. Három alkalom után úgy beállt a nyakam, hogy két hétig nem tudtam megmozdítani. Akkor megfogadtam, hogy megtanulok szabályosan úszni. Így is lett. A különbség ég és föld.

Mióta mérem is az időmet, az első 40 kör (25m-es medencében) átlaga lejött 120-ról közel 70 másodpercre.

A mellúszás után megtanultam a hátat is, az egy kicsivel lassabb. Most tanulgatom a gyorsot, nekem az egyelőre csak kicsit gyorsabb a mellnél.

Szóval szerintem reális a célod. Sok sikert és kirartást. (Ja és 15 kg-ot fogytam a 13 hónap alatt csak az úszástól.)

2016. aug. 29. 07:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, megyek uszo tanfolyamra.
2016. aug. 29. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!