Miért jó az úszás élsportként?
Előrebocsátom, hogy hobbiúszó vagyok. Ez azt jelenti, hogy belefulladás nélkül el tudok úszni A-ból B-be.
Hosszú Katinka hihetetlen teljesítményét látva elgondolkoztam. Természetesen hatalmas tapsot érdemel.
Ami szöget ütött a fejembe: mi motivál egy embert, hogy az úszást élsportként űzze? Monoton, hiszen megszabott úszásnem(ek)ben kell ide-oda úszni.
A focit nem szeretem, de ott változatosabbnak tűnik a játék.
De említhetném a futást, vagy bármi mást, ami monoton és csak az idővel kell versenyezni.
Kiemelem, hogy nem az olimpikonok, élsportolók érdemeit szeretném kisebbíteni, csak szubjektíven nehéz átlátni, hogy miért éri meg évekig faltól-falig úszni, vagy köröket futni. Nem veszik el a motiváció? Nem válik unalmassá? Nem robotszerű egy idő után, ha már megvan az edzettség?
Valamilyen szinten egyetértek. Az utolsó kérdések második fele lehet ah, ami megkülönböztet egy élsportolót/profi úszót a mi sportolási szokásainktól/úszásunktól. Ők szerintem sohasem gondolják azt, hogy megvan a megfelelő edzetzség és "lazulhatnak", mert abban a pillanatban romlani kezdenek az eredményei. Szerintem ha elértek egy kitűzött célt, utána újabb van. Katinka megdöntötte a rekordot, azt gondolom, hogy újabb célja, hogy megjavítsa. És ez különbözteti meg őket és minket.
(Meg azért megjegyezném, hogy szép összegeket szakítanak ezzel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!