Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Miért jó az úszás élsportként?

Miért jó az úszás élsportként?

Figyelt kérdés

Előrebocsátom, hogy hobbiúszó vagyok. Ez azt jelenti, hogy belefulladás nélkül el tudok úszni A-ból B-be.

Hosszú Katinka hihetetlen teljesítményét látva elgondolkoztam. Természetesen hatalmas tapsot érdemel.

Ami szöget ütött a fejembe: mi motivál egy embert, hogy az úszást élsportként űzze? Monoton, hiszen megszabott úszásnem(ek)ben kell ide-oda úszni.

A focit nem szeretem, de ott változatosabbnak tűnik a játék.

De említhetném a futást, vagy bármi mást, ami monoton és csak az idővel kell versenyezni.

Kiemelem, hogy nem az olimpikonok, élsportolók érdemeit szeretném kisebbíteni, csak szubjektíven nehéz átlátni, hogy miért éri meg évekig faltól-falig úszni, vagy köröket futni. Nem veszik el a motiváció? Nem válik unalmassá? Nem robotszerű egy idő után, ha már megvan az edzettség?

2016. aug. 8. 09:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Valamilyen szinten egyetértek. Az utolsó kérdések második fele lehet ah, ami megkülönböztet egy élsportolót/profi úszót a mi sportolási szokásainktól/úszásunktól. Ők szerintem sohasem gondolják azt, hogy megvan a megfelelő edzetzség és "lazulhatnak", mert abban a pillanatban romlani kezdenek az eredményei. Szerintem ha elértek egy kitűzött célt, utána újabb van. Katinka megdöntötte a rekordot, azt gondolom, hogy újabb célja, hogy megjavítsa. És ez különbözteti meg őket és minket.

(Meg azért megjegyezném, hogy szép összegeket szakítanak ezzel.)

2016. aug. 8. 10:37
 2/2 anonim ***** válasza:
Ezen én is elgondolkoztam. De pl az a menekült lány, aki megmentette a társait, meg most az olimpián is indult (a neve sajnos nem jut eszembe) azt nyilatkozta, hogy őt teljesen kikapcsolja az úszás, olyankor elfelejdkezik minden rosszról, ami történt vele. Szóval valamit csak élvezhet benne, bár nem tudom, mit.
2016. aug. 8. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!