Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » A Balaton átevezése szabadon...

A Balaton átevezése szabadon engedélyezett?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk az északi parton van egy kajakom, szabadon atevezhetek a deli partra vagy akár keresztbe is?
2016. aug. 3. 23:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem.

Ha nincs viharjelzés, akkor is meg van határozva, hogy milyen messzire távolodhatsz el a parttól, ha jól emlékszem, ez 1500 méter, első foknál még kevesebb, másofoknál pedig nem is lehetsz kajakkal vízen.

A szomorú ebben az, hogy ugyanez szabályozás vonatkozik a kajaknak nevezett Tescós vacakokra (szerintem teljesen jogosan), meg a profi tengeri kajakokra is, amikkel egy ilyen téren felkészült ember tengeren/óceánon még több méteres hullámzásban is biztonságosan tud közlekedni (na ez a nevetséges, ha kihívást jelentő időjárás van Balatonon, nem kajakozhatsz).

És a balatoni vízirendőrség nem a rugalmasságáról és elnézőségéről híres, elég könnyen repülnek a szabálysértési bírságok :/

2016. aug. 3. 23:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát ezt szomoruan olvasom. Pedig kipróbáltam volna. Köszönöm a választ
2016. aug. 3. 23:51
 3/5 anonim válasza:
Ezt nem értem. Átúszni lehet de kajakozni már nem? Jellemző, hogy állandóan valami hülye szabályba ütközik az ember ha jól akarja magát érezni.
2016. aug. 4. 08:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Átúszni is csak a vízirendőrségnél bejelentett, megfelelően biztosított rendezvényen szabad. Ha csak simán gondolsz egyet, hogy "na én most átúszom innen Vonyarcról a túlpartra, Balatonmáriára" és nekiindulsz, akkor ha valahol kint megfog a vízirendőrség, ugyanúgy minimum kiparancsolnak/kivisznek partközelbe, de sanszos a bírság is. Egyszerűen indokolatlanul túl van szabályozva az egész.
2016. aug. 4. 13:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Érdemes ismerni a hajózás szabályait is nem csak evezgetni... amúgy haverommal már soszor eveztünk át keneséről siófokra 2 kajakkal, na az már totál szabálytalan,de mèg sosem buktunk le...

Pedig volt mikor visszafelé meg kellett állni hányni... de volt olyan is,hogy hajalig em találtunk vissza és csak hánykolóftunk részegen.

2016. aug. 4. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!