PureGame kérdése:
Vitorlás kishajó után, vontatható-e vízi sport- illetve fürdőeszköz a Balatonon, anélkül, hogy bírságot szabna ki a rendőr?
Figyelt kérdés
Tehát: van-e rá jogi lehetőség, menetben vontatni kishajó után személyt illetve fürdőeszközt?
Természetesen nappal, jó látási és időjárási viszonyok között értendő a kérdés, úgy hogy a vontatott személy visel mentőmellényt a vontatás teljes időtartama alatt és betöltötte a 14. életévét. (A vontatott személy, nem a kishajó vezetője)
Vízi fürdőeszköz alatt ez esetben pl. "fánkot" vagy hasonló, illetve kifejezetten vontatásra fejlesztett, felfújható eszközt értek. Természetesen megnéztem a HSZ, csekély, idevonatkozó részeit is, nem szeretnék befolyásolni senkit, hogy én mire jutottam.
Hozzáértők véleményére, álláspontjára lennék kíváncsi. Vagy olyanok hozzászólására, akinek van ebben a témában tapasztalata. (Esetleg hivatkozásokkal.) Köszönöm!
2016. júl. 22. 12:51
1/1 Gyuri1945 válasza:
Ebben a témában mozgok, hobbiként űzőm a vitorlázást. Tudtommal fánkot, csónakot stb. lehet vontatni, viszont rajta embert (vagy egy vízbe dobott kötélen kapaszkodva embert) vontatni tilos, mert az már vontázásnak minősül, ami büntetendő. Ezeket vitorlásoktatóktól hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!