Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Vitorlás kishajó után, vontath...

PureGame kérdése:

Vitorlás kishajó után, vontatható-e vízi sport- illetve fürdőeszköz a Balatonon, anélkül, hogy bírságot szabna ki a rendőr?

Figyelt kérdés

Tehát: van-e rá jogi lehetőség, menetben vontatni kishajó után személyt illetve fürdőeszközt?

Természetesen nappal, jó látási és időjárási viszonyok között értendő a kérdés, úgy hogy a vontatott személy visel mentőmellényt a vontatás teljes időtartama alatt és betöltötte a 14. életévét. (A vontatott személy, nem a kishajó vezetője)

Vízi fürdőeszköz alatt ez esetben pl. "fánkot" vagy hasonló, illetve kifejezetten vontatásra fejlesztett, felfújható eszközt értek. Természetesen megnéztem a HSZ, csekély, idevonatkozó részeit is, nem szeretnék befolyásolni senkit, hogy én mire jutottam.

Hozzáértők véleményére, álláspontjára lennék kíváncsi. Vagy olyanok hozzászólására, akinek van ebben a témában tapasztalata. (Esetleg hivatkozásokkal.) Köszönöm!

2016. júl. 22. 12:51
 1/1 Gyuri1945 válasza:
Ebben a témában mozgok, hobbiként űzőm a vitorlázást. Tudtommal fánkot, csónakot stb. lehet vontatni, viszont rajta embert (vagy egy vízbe dobott kötélen kapaszkodva embert) vontatni tilos, mert az már vontázásnak minősül, ami büntetendő. Ezeket vitorlásoktatóktól hallottam.
2018. aug. 10. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!