Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Mi kell ahoz, hogy tudjak...

Mi kell ahoz, hogy tudjak horgászni?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és gyereknapra kaptam egy horgászbotot és tudom, hogy kellenek engedélyek, csak nem tudom milyenek.

2016. máj. 31. 07:13
 1/4 anonim ***** válasza:
14 évesen még kiváltható a gyerekengedély ,bemész ,kifizeted sitty sutty
2016. máj. 31. 13:52
 2/4 gomzoli ***** válasza:
Ha már betöltötte a 14 évet (azaz megvolt a 14. születésnapja), már nem válthat gyerekjegyet, csak ifjúságit. Ehhez vizsga kell, ami nem túl nehéz, helyi horgászegyesületnél (vagy a megyei szövetségnél) megoldható. Itt előre meg tudják adni a megtanulni való anyagot is. A vizsga után kiváltod az éves állami engedélyt (szintén a helyi egyesületnél) és az egyesületi tagságot, valamint a környékeden lévő adott horgászvizekre a területi engedélyt, és ezek után hivatalosan is horgász vagy :-)
2016. máj. 31. 18:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy gomzoli mondja. Remekül ki van ez találva. Még nem horgásztál, tehát fogalmad sincs, hogy szeretni fogod-e, hogy a hobbiddá válik-e, vagy csak egyszer mész ki megetetni a szúnyogokat, de máris egész évre perkálhatsz állam bácsinak.
2016. jún. 1. 11:28
 4/4 anonim ***** válasza:

A legjobb megoldás, hogy keresel valakit, akivel elmégy horgászni. Ha neki van engedélye és te mellette horgászgatsz, az nem szabályos de elfogadott.

Ajánlanám, hogy valamilyen napijegyes fizető tavon próbálkozz először. Az is lehet, hogy beengednek engedély nélkül. Ezt elvileg nem szabad nekik szintén, de nem valószínű, hogy problémát okoz.

Másik megoldás lehet még a turista horgászjegy kiváltása. Ezt online ki lehet váltani és online kell vizsgázni is. Végtelen ideig lehet próbálkozni, naponta háromszor. 2000 forint. Ezzel szerintem már lehet napijegyet váltani tavakon és próbálkozni.

Egyébként a szerelést hogy fogod összeállítani? Internetről?

2016. jún. 3. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!