Mennyire lehetséges nyerő csali kukoricát készíteni a recept szerint?
Halihó ,
neten olvastam,hogy sokan nem vesznek 500 ft / kis üveg áron inkább 50ft-ból csinálnak.
A netes receptek 1 üvegre :
1-1,5 nagy marék takarmány kukorica.
1 csomag ízlés szerinti bolero italpor,amit 1-2 deci vízben feloldani ,majd akár szörpöt is felönteni és ebben főzni 1-1,5 percig ,majd ráönteni,hogy szívja meg magát.
Az a választék-kavalkád, ami a boltok polcaira kerül, a jól befolyásolható horgászok miatt bővül folyamatosan.
Fölösleges felvásárolni az összes létező ízesítést.
Az otthoni kukorica konzerválás is járható út, de a száraz takarmánykukoricából más állagú csali lesz, mint az üveges pácolt kukorica.
Lehet hasonló állagú csalit is készíteni: ősszel, amikor még elegendő a magvak víztartalma, de már nem zsenge, vékony a héja.
Az ízesítéssel is lehet kísérletezni, rengeteg a variációs lehetőség: vajsavas, tejsavas, alkoholos, aromásított.
Megj: a száraz takarmány kukoricának az 1-2 perces főzés semmi, beáztatás után, lassú tűzön lehet főzni akár egy teljes órán túl is...
A tejsavas, vajsavas kukoricát nem főzik, heteken, hónapokon keresztül fürdik a baktériumok között.
Értem,de ez a "érleljük" tömény boleroban ,mennyire lehet sikeres?
Állandóan készítek erjesztett kukoricát :) csak egyrészt én nem veszek 500 ft/kis üveg áron,másrészt csak kukoricát használok,natúr&erjesztett meg nem a legtöbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!