Ez milyen horgászbot lehet? adatok lent
shakespeare alpha telerod
length:270 cm
action: A30-60
milyen fajta horgászatra alkalmas ez?
Ez már egy muzeális darab, sorozattól függően 20 évnél is idősebb lehet, attól persze még használhatod.
"Klasszikus teleszkópos" Shakespeare bot, 270cm hosszú A akciós, 30-60 gr dobósúly.
Az A akció azt jelenti, hogy terhelésre inkább a bot felső harmada dolgozik, hajlik, a bottest viszonylag merev.
Az ilyen botokat elsősorban "keménypofájú" halakhoz ajánlották, de nem kell ezt szigorúan venni.
Fenekező bot süllőzésre, de akár pontyozni is lehet vele, viszont 25-ös zsinórnál vastagabb nem ajánlott rá és az eldobható tömeg is a jelzett 30-60 gramm között ideális.
Szerintem nekem pont van egy ilyenem. Legalábbis ez van ráírva. 30 éve vettem. Még most is működik.
A Dunán fenekeztem vele márnára 10-20 méterre a parttól 20 grammos laposólommal virslivel a sóderesen.
Gyerekkoromban.
Néha most is használom.
Fenekezésre vagy nehéz úszózásra való. 20-30 grammos töltött kosarat még el lehet vele dobni 50-60 méterre. Ideális dobósúlya 20-30 gramm között van.
Az "A" az akciója. Gerinces, a vége hajlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!