Nevis Axum Catfish 50 lbs 2,7 m horgászbot alkalmazható spod botként etetőrakétázásra?
Nevis Raptor 80 orsó, 10 méter 0,25 mm fonott dobóelőke, 0,40 mm főzsinór.
Nyilván ez egy nagyon erős bot, arra lennék leginkább kíváncsi, hogy a 2,7 méteres hosszúság elegendő-e (pl. 70-80 méteres dobásokhoz)?
Én arra tippelnék, hogy hacsak nem te vagy Thor és nem a kalapácsot dobod, 50 méternél nagyobbat ezzel dobni nem fogsz. Ha valahogy mégis, akkor óriási lesz a pontatlanság.
Az 50 libra azt jelenti, hogy 25 kilót ha ráakaszt az ember, akkor a vízszintesen tartott bot spiccéhez húzott érintő függőleges.
Szerintem ahhoz, hogy ezt a méretű erőt bedobásra ki lehessen használni egy übermensch fizikuma kell. Egy 2,7 méteres betonvassal kb ugyanaz lesz az eredmény.
Egy 3-5-10 librás bottal egy normál ember tud akkora gyorsulást(és végsebességet) produkálni, hogy egy 80-100-200 grammnyi súly energiáját a bot átvegye és aztán kirugózza. Egy 50 librás bot elméleti dobósúlya másfél kiló körül lenne, ha lenne ember, aki képes lenne ilyen súlyt ugyanúgy mozgatni, mint a 100-200 grammot.
Engem nagyon érdekelne, hogy mekkorát és hogy lehet dobni egy 50 librás bottal. Nekem nincs ilyen botom, akinek meg van, attól még soha nem hallottam, hogy dobigálna vele óriásiakat.
Rakétázásra 5 librás spod botokat, vagy 150-300 grammos surf botokat szoktak használni. És sokkal hosszabakat, 4-5 métereset.
Ha már nem harcsázol azzal a bottal, akkor esetleg használhatod 2/0-s horoggal nádi pontyozásra. Például. Ezzel aztán lehet zsinóron birkózni...
Köszönöm a választ.
Igen, tudom mit jelent a libra, azért is írtam oda, hogy ez egy nagyon erős bot, és pont emiatt merült fel bennem a kérdés, hogy alkalmas-e etetőrakétázásra (a karakterisztikája, gerincessége).
Nem harcsáztam még, nincs is ilyen botom, csak szeretnék vásárolni egy botot, amivel tudok etetni.
Viszont jó ötletet adtál a surf botokkal kapcsolatban. Néztem is egyet: Nevis Winner Surf 3,9 m 100-200 g
A kérdésem az lenne, hogy milyen dobóelőtétet használjak a rakétához? (0,35 mm fonottra gondoltam)
100-200 gramm dobósúlyú ez a bot, és egy magvakkal megtöltött rakéta kb. 150 grammot nyom (szerintem), ami pont beleesik az optimális tartományba, tehát elméletileg nem szabadna, hogy letörjön a bot spicce ekkora súlytól, bármekkora erővel is lendíti meg az ember. Szerintem 10 méter 0,35 mm vastag fonott dobóelőkével gond nélkül elérhető vele a 70-80 méteres táv (pláne a 3,90 m hosszú bottal)
Nem így lenne? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!