Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Az úszás jó a stressz levezeté...

Az úszás jó a stressz levezetésére?

Figyelt kérdés
Általában a munkahelyi stressz miatt vagyok napi szinten "bekattanva", úgy érzem, kell egy hobbi, amivel leköthetem magam, és elterelhetem a figyelmem a munkáról, és a mindennapi gondokról. Ilyenkor a lakásban képtelen vagyok ülni, muszáj kimozdulnom a levegőre, és mozogni (viszont a futást nem szeretem, a séta meg egyedül unalmas). 21L
2015. nov. 15. 21:00
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
Az biztos, hogy nagyon jó dolog, jó a gerincnek és kikapcsol, ellazulsz tőle. De talán jobb volna egy harci stílus, nem? Box, Thai Box, Kung-fu, Kick Box, Taekwondoo és így tovább. Ezek nem érdekelnek? Ezek különösen jók stressz levezetésre. :)
2015. nov. 15. 21:22
 2/5 A kérdező kommentje:

De, korábban már érdekeltek, csak nem túl jó véleményeket hallottam róluk. Például, hogy ezeknek az oktatása manapság elég szinvonalatlan, és mindezek mellett még drágák is.

De mindezt félretéve szerintem tök menő, bár kicsit fiús :D

2015. nov. 15. 21:45
 3/5 anonim ***** válasza:
10%

Stressz=elveszített irányítás,nem te döntesz a sorsod felett az irányítás elvesztése a tehetetlenség érzése és a saját gyávaságod miatt frusztrált leszel.De az írásodból is egyértelműen lejön a menekülhetnék mint a leköthetem,elterelhetem,mindennapi gondok.A felnőtt ember nem menekül.

Amúgy a válasz mint ideiglenes fájdalomcsillapítók a bunyó a kúrás és az ivás.

2015. nov. 15. 23:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Az úszás elég jó, élmény szinten is. A víz közege nem hétköznapi, így eleve is élményt jelent a vízben úszni, mozogni. Ha csak te vagy a sávban és oda-vissza úszol, az is nagyon kellemes tud lenni. De én néha még azt szoktam, h jó nagy levegőt veszek, le a víz alá, aztán bukfencezek, forgok össze-vissza, ameddig tudok, és hasonlók. Ez eléggé leköti, eltereli az embert mindenről.
2015. nov. 20. 01:08
 5/5 anonim ***** válasza:

A harmadik válaszolóra nem kell hallgatni. Ha picit is értene ahhoz, amiről ír, nem minősítené a kérdezőt, mint felnőttet úgy, hogy azt se tudja, milyen élethelyzetben van és mi is az a stressz, amiről írt. Kíváncsi lennék, ha a 3. válaszoló önhibáján kívül hirtelen valami nagyon nehéz élethelyzetbe kerülne, akkor is így minősítené-e a kérdezőt. Lehet, nem minősítésnek szánta, de annak jön le. Nyilván ha kicsit is értene hozzá, nem ilyen választ adna itt ismeretlenül.

Azt most ne is említsük, h használható tanácsot egyáltalán nem írt a kérdezőnek, csak valamiféle diagnózist próbált írni, de ezzel ilyen esetben lehet, inkább csak árt, mint használ, mert a megoldáshoz nem jutott így közelebb a kérdező.

2015. nov. 20. 01:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!