Befolyásol valamit az időtartam és a gyakoriság úszásnál?
Elméletileg heti 2-szer mennék 1,5 órát, de sokszor időhiány és sajna pénzhiány miatt ez nem jön össze. (mellette bicajozok, és súlyzós edéseket is csinálok otthon)
Arra gondoltam, hogy ha nem tudnék elég folyamatosan úszni járni, akkor legalább azt megpróbálom, hogy több időt szentelek neki 1-1 alkalommal, minimum 3 órát.
Vagy ennek semmi értelme?
Semmi extra nincs, nem akarok fogyni, nincs semmi betegségem, nem készülök semmilyen versenyre, csupán csak a sok ülő munkát akarom valahogy kompenzálni, és jól esik egy kis mozgás.
Úszni éppen úszhatsz 3 órát, ha jólesik, csak nem lesz tőle semmi sem jobb. Nagy intenzitással ennyit nem bírsz ki. Kis intenzitással sokáig meg a fogyáshoz lenne jó, arra meg nincsen szükséged. 1-1,5-2 óra az teljesen jó lehet, intenzitástól függően. A rövid, de nagyobb intenzitású edzés az állóképességet növel. Az ilyen 3 órás, nagyon hosszú idejű edzés az egy Balaton-átúszáshoz ideális lehet. De én ott is úgy csinálnám, hogy mind kisebb idejű, mind hosszabb idejű edzéseket csinálnék.
Egyébként, ha nem vagy hozzáedződve, akkor úgysem fog menni elsőre a 3 óra még kvázi folyamatosan sem. Annak meg nincs sok értelme, hogy perceket pihentetsz a vízben (vagy vízen kívül). Az említett Balaton-átúszáshoz meg nagyon kevés ez a heti 2 edzés. Ezzel a gyakorisággal sajnos csak szintet tartani tudsz, vagy nagyon lassan fejlődni. De az is valami, ha nincs másra lehetőséged. Így, a többi sportod mellé egész jó ez a 2 alkalom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!