Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Tengeri vs édesvízi horgászat?

Tengeri vs édesvízi horgászat?

Figyelt kérdés

Engem érdekel a horgászat csak nem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb.

Pl.:technikailag , melyikben vannak jobb módszerek trükkök, melyik ismertebb, melyikben van nagyobb választék, melyik élvezetesebb?

2014. szept. 4. 22:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Tengeri biztos hogy élvezetesebb, bár még nem próbáltam. De ott többféle hal van, sőt sokkal nagyobb halak. Édesvízben egy 100 kilós harcsa már rekord, de tengerben nem ritkák a 100-200-300 kilós halak is. Gondolok itt a tonhalra, cápára, kardhalra vagy marlinra. Annál nicns élvezetesebb, amikor egy 200 kilós marlin kiugrik a vízből a botod végén. Vannak különlegességek is pl. ördög rája, amit szintén lehet fogni. Hogy melyik az ismertebb? Passz. Országonként változó. Hazánkban nyílván az édesvízi. De az édesvízinek is va ntöbb fajtája... állóvíz meg folyóvíz... Külföldön pl. Afrikában vagy Indiában lehet fogni másféle halakat is, mint itthon. pl. piranha, piraiba.
2014. szept. 5. 07:55
 2/3 anonim ***** válasza:
Hát nézd, édesvízben és tengeren is lehet nagy halakat fogni. Elmész pl. az Ebróra vagy az Arnóra horgászni és 30-40 kg közötti pontyok vannak benne a 70-120 kg-s harcsák mellett. Tengeren pergetnek általában, ott jöhet bármi. Drágább a tengeri horgászat, többe kerül a felszerelés. Eleve bírnia kell a sós vizet, a várható halak mérete miatt rendkívül erős orsó és bot kell hozzá, a zsinór sem 2 fillér.
2014. szept. 5. 11:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Tengerben többféle hal van.

Élvezetre ugyan az, mindegyik peca.

2014. szept. 5. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!