Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Kezdőként milyen horgász...

Kezdőként milyen horgász felszerelést vegyek?

Figyelt kérdés
Viszonylag kezdőnek számítok. Ezelőtt 10 éve horgásztam utoljára, de akkor szinte napi szinten. Akkor sima teleszkópos bottal jártam főként fenekezni. Akkoriban még nem volt ennyire elterjedt a feederezés. Szeretném megpróbálni milyen lehet, ehhez szeretnék megfelelő botot és orsót venni, de semmi tapasztalatom nincs. Főként állóvízben használnám, 30.000 Ft-ot szánnék az egész szettre. Valamint egy másik kérdés, feeder bottal hogyan kell bedobni? Fenekezőnél nem kellett félnem, hogy eltörik a bot, bedobásnál nem finomkodtam. Feeder bottal hasonló "technikával" szerintem kapásból törném a botot... Ezt jól gondolom?

2014. szept. 4. 15:03
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Illetve szerinted akkor az előke hosszúsága rendben van?
2014. szept. 13. 21:28
 12/18 anonim ***** válasza:
En 10-20cm élőket kasznalok.
2014. szept. 13. 21:36
 13/18 anonim ***** válasza:

"Köszönöm válaszokat. Utolsó válaszoló vízszintesen kell lerakni? Legtöbb botot vízszintesen kell lerakni tudtom szerint nem?"

A parthoz viszonyítva vízszintesen, tehát nem merőlegesen.

2014. szept. 13. 22:31
 14/18 anonim ***** válasza:
2014. szept. 13. 22:31
 15/18 anonim ***** válasza:
Egyébként lényegtelen az elhelyezés. A lényeg az, hogy lássad a bot spiccét, ha hajlik. Ha hajlik, az jelenti a kapást. Praktikus vízszintesen, 90 fokban; de ez a helytől is függ.
2014. szept. 13. 22:32
 16/18 anonim ***** válasza:

De még rengeteg videót linkelhetnék... nézzed meg őket:

https://www.youtube.com/watch?v=1cMHDx9sUCA

2014. szept. 13. 22:33
 17/18 anonim ***** válasza:

A 20 dekás keszeget a HEAVY Spiccel is érzékelni kell.

Ne fix legyen a kosár,tudjon csúszni kb. 20-30cm-et!

Persze,hogy egy 20 dekás keszeg nem húz el egy ~150g-s kosarat,és görbít karikába egy medium spiccet.

2014. szept. 14. 10:34
 18/18 A kérdező kommentje:
Csúszóra csináltam meg, de így sem húzta. Előkét le fogom rövidíteni. Köszönöm a linket, hasznos videó!
2014. szept. 14. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!