Horgásztatok már a Pó folyón?
Én még 2005-ben voltam, és Németországból szerveztem az utat utazási irodán át (Andree's Angelreisen), a papírok intézése rájuk hárult, sajnos ebben nem tudok segíteni. Csak annyit mondanék, hogy NE ketten menjetek, mert úgy teljesen a sátrazó helyhez lesztek kötve. Ti sem meritek majd otthagyni a cuccaitokat, hogy aztán felhőtlenül csónakázzatok a jobbnál-jobb helyekre. Kell egy harmadik társ (és akár negyedik), aki mindig ottmarad, és vigyáz (naponta lehet váltani ebben egymást). Egy helyre ledekkolni 10 napig nem érdemes, hacsak nem bojlizni akartok. Csónak feltétlenül kell, és egy legalább 8-10 lóerős motor (erős az áramlás!). Partról kevés a gyalogosan elérhető hely.
Még valami fontos! Ne Április vége-Május eleje időszakban menjetek! Azon a vidéken erdőszámra található a nyárfa, aminek a vattaszerű virága ekkoriban vastag paplanréteggel lepi el a folyót, de olyan mértékben, hogy 10 percenként kell kiszedni a szereléket, és öklömnyi csomókban tépkedni a zsinórról az ázott vattát. A környékbeli rétek fehérek voltak tőle, mintha behavazott volna! Nagyon sok bosszúságunk volt emiatt, és rengeteg időt, energiát rabolt tőlünk az ezzel való kínlódás!
Inkább menjetek Március végén, Április legelején, még nincs nyárfaszösz, de a víz már általában 13-14 fokos, és már elkezdenek a harcsák kétpofára zabálni ívás előtt (ami ott Május első felében van általában).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!