Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Feeder horgászat segítség?

Feeder horgászat segítség?

Figyelt kérdés
Hobbi szinten horgászom, úgy döntöttem ideje váltanom a hagyományos fenekezős technikáról feeder módszerre. Tavon szeretnék horgászni, 30-40 méter dobótávolság, kisebb-nagyobb pontyokra. Nem szeretnék rá sokat költeni, mivel havi 4-5 alkalommal jutok ki a tópartra. Eurostar Master Class Feeder 360MH botot néztem ki, erre kéne egy ár/érték arányban jó orsó, maximum 6 ezer Ft értékben. Esetleg, ha ajánlotok olcsóbb botot, akkor szóba jöhet drágább orsó is. Illetve nem tudom, hogy milyen damil, horog lenne a megfelelő.

2014. júl. 31. 17:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Olvasd át ezt a cikket, [link]

a neten is találsz böven

utbaigazítást, meg gondolom még lesznek

hozzászólások itt amibe ajánlanak mindenféléket neked,

na ezek alapján majd össze rakod magadnak ami pénzbe is belefér!

2014. júl. 31. 19:07
 2/13 anonim ***** válasza:

vagy hallgass ellenőrzött profikra : [link]

30-40m-re elég lenne egy MH bot (bár ez részletfüggő).

Első fékes orsót javaslok, precíz fék ami nem árt,és az első fékeseknél eléggé jól lehet a féket "kalibrálni".

Zsinór? - Hely,módszer,részletfüggő...Amennyiben csak 1-8 kilós pontyokra számítasz egy ~ 22-25mm-es (pl.:Nevis Espirit vagy Navy Feeder 22mm) főzsinór elég.

Amennyiben akadós,köves,kagylós nem árt (minimum!) a fonott dobóelőke ,minimum 5-10m. Előke zsinórnak egy 16-18 (max.20/22-es) monofil zsinór (pl.: Haldorado Visitor 18-20mm) vagy ~10-12-es fonott előkezsinór (Haldorado Braxx 12mm)

Horog? - részletfüggő.Attól függ milyen csalival akarsz horgászni,egy pelletes (vagy fűzött) csalis horgászatnál az általános ajánlott méret kb.8-as méreg vagy 1-1-el kisebb/nagyobb,főleg lapkás legyen (pl.: Döme Gábor videói nagyon láttatják,hogy melyik horog milyen csalival stb...)

2014. júl. 31. 19:23
 3/13 A kérdező kommentje:
Hát orsó terén nem lettem okosabb, továbbra sem tudok választani. Ilyen alacsony árkategóriában csak mély kialakítású dobbal rendelkezőt találtam, nem tudom, hogy megfelelő-e ez a fajta orsó nekem.
2014. aug. 1. 09:33
 4/13 anonim ***** válasza:

6 ezer forintért, nem nagyon lehet válogatni az orsók

között,szinte mind ugyan azt tudja és hát nem Shimano vagy Okuma. Ajánlok azért egy most AKCIÓ s minöségi orsót

Daiwa 30-as

[link]

Picivel drágább 6 ezernél de talán még belefér neked, és ahogy írtad havi 3-4 alkalmi hobbi horgászatra tökéletesen megfelel!

2014. aug. 1. 12:42
 5/13 A kérdező kommentje:
Nem túl kicsi a 30-as? Elég az 1 csapágy?
2014. aug. 1. 13:10
 6/13 anonim ***** válasza:

Második vagyok.: 1 csapágy vagy 8+1 nem érzel különbséget...

30-as mérettel bőven megtudsz horgászni 30-40 métert (ha 100 22 -es főzsinór ráfér akkor már jó vagy)...

Amúgy Haldorado.hu-n ezek a keretedet betartják .:

CARP EXPERT FEEDER 5000 - 5490ft

SPRO NECTON DPX 450 - 6490Ft

NEVIS IMPALA 50 - 4990 Ft

NEVIS COAST 40 PÁROS - 4990Ft 2DB!!!!

[link]

2014. aug. 1. 14:54
 7/13 anonim ***** válasza:

Így van árba ez a választék amit az elöttem szóló be írt,

ezek tudtam volna én is írni, DE én valami minöségit

szerettem volna ajánlani! Most is azt mondom ez a Daiwa

ennyi pénzért jobb vétel mint egy Nevis vagy nevesincs

orsó! De a döntés a tiéd.

2014. aug. 1. 15:30
 8/13 A kérdező kommentje:
Jobban járok, ha használt orsót veszek?
2014. aug. 1. 17:19
 9/13 anonim ***** válasza:

Használt orsó? Ha nem ismeröstöl megbízható helyröl

akkor az mindig reckir!! Én foglalkozom, horgászbotok orsók

karbantartás javításával,de még én is meggondolnám hogy

használtba kitöl mit vegyek! Vannak hibák, amik egyszerü

kipróbálásnál nem jelentkeznek hiába tekeri meg valaki

100 szor is!

2014. aug. 1. 19:03
 10/13 A kérdező kommentje:
Akkor még egy utolsó kérdés: Daiwa Strikeforce E 3000A, Shimano Hyperloop 4000FB, Shimano AX 4000FB vagy Shimano Alivio 4000 FB? Melyiket vegyem?
2014. aug. 1. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!