Harcsazni Penn Slammer Live Liner 760 L Milyen fonott zsinor lehet ratenni?
Tudom igy kicsit furcsan hagzik a kerdes de ugy aki tudja ez nem harcsas cucc viszont jo harcsazni is. Legalabb 60kilos zsinort tennek ra viszont kicsi a dob merete es nemtudom menyi megy ra?
Minimum 150metert akarok aztan mind a ketto hogy sok is legyen meg erosis nembiztos hogy menni fog!! Valamelyikbol engednem kell.
SZia!
Ezt az orsót már nagyhalakra tervezték,akár tengeri
horgászatra is alkalmas, a fékrendszert ugy mond viz védelemmel látták el! Harcsázáshoz is megfelel.
Itt van egy méret táblázat a dob zsinór kapacitásról,
ez alapján már tudsz hozzá tartani.
Kapacitás: 350m/0,40mm, 275m/0,45mm, 210m/0,50mm
Ez egy kiváló, kellőképpen robusztus orsó, és bár nem harcsázó orsóként hirdetik, mégis tökéletesen meg fog felelni, pláne mert nyeletőfékes is. Egy 60 kg-os fonott zsinór a gyárilag megadott adatok szerint legalább 0,50 de inkább 0,60-as vastagságú, ami aznban a fonott zsinórok esetében ámítás. A valóságban megy a trükközés az átmérőkkel, egy 0,50-ösnek megadott fonott valódi vastagsága már a 0,70-es monofiléhoz hasonló.
Nekem a 80-as méretű harcsázó orsómra éppcsak ráfért 150 méter 0,50-es hemingway fonott, holott bő a duplája kellett volna passzoljon!
Már változtattam, 35 kilós zsinórra váltottam, (0,38-as vastagságú a gyár szerint), ebből majdnem rá sikerült tekernem a 250 méteres tekercset.
Tehát az orsó tuti jó, de én vékonyabb zsinórt vennék a helyedben (bőven elég a 35 kiló, még az Ebro-n is :-)
Megszuletett !!
Nevis
Big Cat
0.60mm 54.5kg /120LB
Ebbol rament 185meter.
Remeljuk a legjobbakat kossz a segitseget mindenkinek.
Gorbuljon !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!