Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Miért árulnak külön előkezsinórt?

Miért árulnak külön előkezsinórt?

Figyelt kérdés
Például ha van egy 20as(6,1kg) főzsinórom, akkor egy másik 18as(5,1kg) főzsinórt is köthetek előkének hiszen vékonyabb, kisebb a szakítószilárdsága. Miben különböznek a külön "előke zsinórként" kaphatóak a normál "főzsinóroktól"? Hallottam már drótelőkéről ennek értem a lényegét, de ezeket nem értem miért járok jobban. Mert 50 méteres kiszerelésben árulják és az gazdaságosabb mintha megvennék 150métert?

2014. jún. 25. 14:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Az előkének FONOTT ZSINORT használnak (gondolom erről beszélsz) és ez azért jó mert nem könnyű elszakitani,külömböző terepeken (kagyló,éles sziklás) helyen nem könnyű elszakítani.Illetve van a drót előke (leadcore).
2014. jún. 25. 14:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem, monofil zsinórra gondolok. Zsinórt szeretnék vásárolni(pontosan 0,18-as monofilt). És ehhez szeretnék valamilyen vékonyabbat előkének. Látom hogy árulnak külön előkezsinórt. Kérdésem az, hogy ez mennyiben tér el egy nem "előkezsinór" kategóriában lévő monofiltól.
2014. jún. 25. 14:42
 3/3 anonim ***** válasza:
A monofil előkezsinórok speciális anyagból (fluoro carbon) készülnek és gyakorlatilag láthatatlanok a halak számára. Ez mellett vannak kifejezetten lágy vagy éppen sprőd kemény előkezsinórok is a különböző módszerekhez. Letisztult teljesen átlátszó vízben , amikor óvatosan kapnak a halak kifejezetten előny az ilyen láthatatlan zsinór.
2014. jún. 25. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!