Baj, ha nem használok előkezsinórt?
Kedves egyes válaszoló! Az ELŐKE zsinórnak nevezett zsinórral kötjük meg a horogelőkéinket, míg dobáshoz illetve nehéz terep esetében általában ELŐTÉT zsinórt használunk.
Kedves kérdező! Nem gond egyáltalán, ha nem kifejezetten horogelőke zsinórt használsz. Évek óta bojlizok, de idáig én is dobóelőtétnek használt 0.14-0.18 -as fonott powerpro pergető zsinórokat használok. Ugyanolyan jól működik. Viszont szerintem próbálj ki vékonyabb előkéket. Például 0-14-0.16- os méretben. Sokkal finomabb elsz így a szerkó, több kapást csikarhatsz ki így. Egyébként ma már nagyon kedvező áron lehet kapni fonott előkéket. 1500 ft-ért már lehet jókat kapni. Ott van a prologic horogelőkéje, de ott van a haldorádó braxx is. Én ezt használom 0.14-es méretben bojlizáshoz. Nagyon fasza zsinór. Továbbá carp academy zsinórokat is olcsón be lehet már szerezni.
Szokták dobóelőkének is nevezni ( én is így hívom), de a "hivatalos" neve: előtét zsinór.
és igazából szerintem is mindegy, hogy hívjuk. De most a félreértések elkerülése végett írtam le pontosan, hogy melyik elnevezés mit jelent. :D
Ha veszek a teszkóban kb. 600 forintos 0.16-os fonott "előkezsinórt", az megfelelhet?
Nem szoktam ilyeneken spórolni, de azért az ~5 ezer forintos pb product jellywire féléket hatalmas átverésnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!