A csontik túlélik a fagyasztást?
Figyelt kérdés
Itthon "tenyésztek" csontikat horgászatra(vödör benne újságpapír, azon hús, egy nap múlva, szúnyoghálóval letakarás, várás). Már van egy rakat csontim, zabálnak szépen, és már majdnem a kellő méretűek, horgászatra már-már alkalmasak. Az a gond hogy kb 5-6 nap múlva tudok menni pecázni, addig kéne valahogy megőrizni őket még mozgó, éber állapotban. Ha sima hűtőbe teszem, az is lassítja a bebábozódást, a fagyasztást is írják pár helye, de azt nem hogy utána mozognak-e egyáltalán. Vannak olyan szívósak ezek a kis zabagépek?2014. jún. 6. 17:22
11/12 A kérdező kommentje:
Nem hinném hogy nagyon fertőzőek lennének, azért nem árt az óvatosság, én gumikesztyűben rendezgettem őket. Amikor "készen" állnak a bevetésre, akkor kell átpakolni őket, fűrészporba,búzadarába vagy kenyérmorzsába, hogy "megtisztuljanak". Utána teljesen szagtalanok mivel felszívja a nedvességet róluk. ha ügyesek vagyunk akkor meg se lehet különböztetni őket. Annyit vettem észre, hogy valamennyivel erősebb a külsejük, nehezebb átszúrni a horoggal, gondolom a menü nem teljesen egyezik a neveldékben az enyémmel. Sajnos ez az első próbálkozásom kudarcba fulladt, mivel elszökdöstek egy vödörből amin két réteg szúnyogháló volt, majd legközelebb jobban odafigyelek.
2014. jún. 8. 13:37
12/12 anonim válasza:
Hát azért nem sebészeti csonti sterilségűek, de a kereskedésben kapott csontikat tényleg kezelik egy kicsit, mielőtt eladják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!