A csontik túlélik a fagyasztást?
Úgy egy hete növögetnek. Most vettem észre, hogy a két réteg szúnyoghálón is kimásznak valahogy, szóval a népesség megfogyatkozott rendesen :/
Viszont tudom, hogy legközelebb mire kell ügyelni.
Egyébként meghökkentően sokat tudnak enni.
0 és 5 fok között simán el tudod őket tartani akár 2-3 hétig is egy jól záródó dobozban. Tegyél hozzá sok fűrészport (forgács nem jó, csak a lisztszerű fűrészpor!), vagy ha ez nincs, akkor kukoricadarát, esetleg búzadarát. Ez azért kell, mert mozgás közben hőt és nedvességet termelnek, ha nincs, ami felszívja a nedvességet, akkor "berohad".
A másik lehetőség, hogy tökéletesen lezárt zacsiban, amiből az összes levegőt kinyomtad lefojtod, így is eláll kb egy hétig max 4-5 fok körüli hőmérsékleten. A fojtásból kibontva még van 1-2 hét, amig el lehet tartani hűtőben.
Ha egyszer megfagyott, akkor megdöglik. A nagyon enyhe fagyasztást (-1 kb) esetleg túlélhetik egy-két napig, de ez kockázatos. Ha kopog, akkor megdöglött.
Ha így tárolod, akkor életben marad, és sokáig eláll. Horgászat előtt pár órával ki kell bontani, és fel kell éleszteni. Akár hűtve voltak, akár fojtva (és feltéve, hogy nem fagyott meg) a mozdulatlan csonti pár órán belül feléled.
A lényeg, hogy hidegen és szárazon tartsd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!