Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » A csontik túlélik a fagyasztást?

A csontik túlélik a fagyasztást?

Figyelt kérdés
Itthon "tenyésztek" csontikat horgászatra(vödör benne újságpapír, azon hús, egy nap múlva, szúnyoghálóval letakarás, várás). Már van egy rakat csontim, zabálnak szépen, és már majdnem a kellő méretűek, horgászatra már-már alkalmasak. Az a gond hogy kb 5-6 nap múlva tudok menni pecázni, addig kéne valahogy megőrizni őket még mozgó, éber állapotban. Ha sima hűtőbe teszem, az is lassítja a bebábozódást, a fagyasztást is írják pár helye, de azt nem hogy utána mozognak-e egyáltalán. Vannak olyan szívósak ezek a kis zabagépek?

2014. jún. 6. 17:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
szerintem nem... én 1x lefagyasztottam, de megdöglöttek, megfagytak
2014. jún. 6. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
javaslat: hűtőtáska, bele jégakku és úgy szálítani.
2014. jún. 6. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Szerintem kísérlet képpen berakom őket, mert sajnos kevés maradt, mert a macska sikeresen felborította a vödröt a hal miatt, és már nincs olyan sok csonti :( Köszi a válaszokat.
2014. jún. 6. 17:41
 4/12 anonim ***** válasza:
Megdöglik. Tedd be sima hűtőbe lezárt, kinyomott levegőjű zacskóban. Így szokás őket lefojtani.
2014. jún. 6. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
"Folytásnak" jó a fagyasztás is, ha felengednek, nem fognak már élni. Mennyi idő telt el neked a hús kirakása és a csontik horgászatra alkalmas méretűre növésük közt?
2014. jún. 7. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

Úgy egy hete növögetnek. Most vettem észre, hogy a két réteg szúnyoghálón is kimásznak valahogy, szóval a népesség megfogyatkozott rendesen :/

Viszont tudom, hogy legközelebb mire kell ügyelni.

Egyébként meghökkentően sokat tudnak enni.

2014. jún. 7. 01:00
 7/12 anonim ***** válasza:

0 és 5 fok között simán el tudod őket tartani akár 2-3 hétig is egy jól záródó dobozban. Tegyél hozzá sok fűrészport (forgács nem jó, csak a lisztszerű fűrészpor!), vagy ha ez nincs, akkor kukoricadarát, esetleg búzadarát. Ez azért kell, mert mozgás közben hőt és nedvességet termelnek, ha nincs, ami felszívja a nedvességet, akkor "berohad".


A másik lehetőség, hogy tökéletesen lezárt zacsiban, amiből az összes levegőt kinyomtad lefojtod, így is eláll kb egy hétig max 4-5 fok körüli hőmérsékleten. A fojtásból kibontva még van 1-2 hét, amig el lehet tartani hűtőben.


Ha egyszer megfagyott, akkor megdöglik. A nagyon enyhe fagyasztást (-1 kb) esetleg túlélhetik egy-két napig, de ez kockázatos. Ha kopog, akkor megdöglött.


Ha így tárolod, akkor életben marad, és sokáig eláll. Horgászat előtt pár órával ki kell bontani, és fel kell éleszteni. Akár hűtve voltak, akár fojtva (és feltéve, hogy nem fagyott meg) a mozdulatlan csonti pár órán belül feléled.


A lényeg, hogy hidegen és szárazon tartsd!

2014. jún. 7. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem fertőzőek a húsos csontik? A horgászboltban kaphatóak azért ne megészen ilyenek, mint ezek...
2014. jún. 7. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
#8 Miért szerinted azokat hogy nevelik? :D
2014. jún. 7. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, de biztos vannak fertőtlenítve utána.
2014. jún. 8. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!