Nyéki Imre uszodáról (Budapest XI. kerület) mi a véleményetek? (tisztaság, nagyon zsúfolt-e. )
Én 2008-ban jártam ott utoljára. Hétközben késő délután és kora este többen vannak, hétvégén zsúfolt, persze az évszaktól is függ. A tisztasággal nem volt baj, legalábbis nem kaptam el semmit amíg oda jártam.
Végül azért hagytam ott, mert az egyik kabinosnő a női öltözőben (60-65 év körüli, alacsony, pufók, jellegzetesen káráló hangú) pikkelt rám, a mai napig nem tudom miért. Már legelső alkalommal letegezett, holott felnőtt jegyem (később bérletem) volt, nem is nézek ki gyereknek, akkor 31 éves voltam. A letegezés nem olyan volt, mint amikor hozzám hasonló korú fiatalok tegezve szólítanak meg üzletben stb., ami manapság igen elterjedt, engem nem is zavar, nem lekezelő és természetesen kölcsönös tegezésre, tegeződésre irányul.
A kabinosnő által "alkalmazott" letegezés viszont megalázó volt, lekezelő hangsúlyú, teli megvetéssel, utálattól fröcsögő. A nő észrevehetően magázást várt vissza, vagyis egyoldalú tegezés (cselédpertu) volt a szándéka.
Mivel észrevettem, hogy lekezelésből tegez le, én nem akartam visszategezni, még több konfliktust kreálni,inkább magáztam őt továbbra is, de ezt is nagyon utáltam. Ő pedig hangsúlyosan, gúnyos megvetéssel a hangjában mondta ki minden alkalommal a "Te" "Neked" és a "Szevasz" szavakat, élvezve, hogy én magázom, ő pedig tegez. Később úgy voltam az egész helyzettel, hogy aki ilyen durva hangnemben, ugatós stílusban beszél velem, az nem érdemli meg, hogy én akárcsak kényszerűségből is "összetegeződjek" vele. A letegezés mellett elég gyakran kötekedett is velem. Többször gúnyosan méregetett az öltözőben és előfordult, hogy odavetette a következőt: Aztán becsukd ám a szekrényajtót mielőtt elmész!
Az utóbbi azért volt furcsa, mert én mindig rendesen becsuktam, be is zártam!! az öltözőszekrény ajtaját mielőtt visszaadtam a kulcsot. Ha akarta, ellenőrizhette is. Nem tudtam mit csináljak, de nagyon zavart ennek a nőnek a lekezelő, kipécéző viselkedése, így amikor a bérletem lejárt nem mentem többet a Nyéki Imre Uszodába. Én nem adtam okot rá, hogy bárki is így viselkedjen velem, és bánom, hogy nem jelentettem fel az uszodavezetőnél. Nem tudom milyen most a légkör a Nyéki Imre Uszodában, pár éve olvastam, hogy egy kft. vette át a fenntartását, így talán nincs már ott ez az alpári stílusú kabinosnő. Mindenesetre azt tanácsolom, hogy ha bárki találkozik hasonlóval, akkor tegyen az ilyen bugris stílus ellen pl. panaszkönyv stb., ne tűrje szótlanul ahogyan sajnos én tettem annak idején.
Az a nő már tuti kipusztult onnan időközben! Most egy aranyos néni van. Készségesen felpróbáltatta velem az összes úszósapkát, mire végre találtunk egyet, ami alá befért a póthajam:)
Mindig elöl van a helyén, segít ha kérdezed. Ha nem, nem szól hozzád:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!