Kezdőoldal » Utazás » Európa » Párizs tényleg koszosabb mint...

Párizs tényleg koszosabb mint Budapest?

Figyelt kérdés

Egyik barátnőm most volt Párizsban, és azt mondta koszosabb mint Budapest.

Mutatott képeket, de egyiksen sincs, kosz. Azt mondta azért, mert persze Az Eiffel tornyot, meg a diadal ívenél persze, hogy sokat takarítanak.

Olyan képet meg nem csinált, ami egy egyszerű utca.

De azt mondja koszosabb Párizs némely utcája, mint a belváros Budapesten.

Nem akarom elhinni.

Azért Párizs kicsit gazdagabb város mint Bp. Csak van rá lóvé, hogy takarítsák éjjel-nappal...

2013. febr. 17. 12:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
45%
Éltem Párizsban, és igaza van a barátnődnek koszosabb mint Budapest vagy akár London, (London is koszos)
2013. febr. 17. 12:10
 2/12 خديج&# válasza:
83%
Én azt láttam, hogy a parkokban nincs eldobott szemét, -folyamatosan szedik. Ott az állatok szelídek, bárki simogathatja őket, a városi tóban semmi szemét nem úszik, csak kacsák. Az arab negyedek körül van cigicsikk, de semmi vészeset nem láttam, viszont sok az építkezés, és közben a törmelék zavarhatja a szemet, de el van kerítve, az utcára az nem jut ki. A metrót tisztíthatnák jobban, köpködésekkel van tele, kb úgy, mint errefelé csak ott egy egész magyarországnyi (sőt, több) ember használja a metróvonalakat. Szóval én sem láttam szemetesnek pedig igen sok helyen jártam, néger és arabnegyedben is.
2013. febr. 17. 12:37
 3/12 anonim ***** válasza:
19%
A nagyvárosok méretükből adódóan MIND szemetesek. Amúgy Párizs pont egy olyan város, ami híres arról, hogy tiszta mocsok. Még a 60-70-es években sok emeletes lakóház nem volt csatornázva és az utcára öntötték a sz*rt az emberek, külön alkalmazottak voltak akik ezt takarították.
2013. febr. 17. 13:06
 4/12 sz_sz válasza:
38%
Igen, és a kutyagumi is több... :-(
2013. febr. 17. 16:19
 5/12 anonim ***** válasza:
30%
1x voltam Párizsban, nem volt nagy szám :S
2013. febr. 17. 19:57
 6/12 anonim ***** válasza:
Én konkréten nem tudtam leülni a cham Elysee-n egy padra, mert az összes galambszaros volt. Koszos büdös város, Budapest fele annyira sem koszos, de azért mindenképp megéri elmenni.
2013. febr. 17. 20:05
 7/12 anonim ***** válasza:

"Még a 60-70-es években sok emeletes lakóház nem volt csatornázva és az utcára öntötték a sz*rt az emberek."

Hát ezt meg honnan veszed? Én a hetvenes évek közepén kerültem ki Párizsba, akkor már híre-hamva sem volt semmiféle sz.arkiöntésnek! Malraux kultúrminiszter a hatvanas években lemosatta Párizs legtöbb épületét, a külvárosokban rengeteg panelházat emeltek, és a belváros teljes csatornázása már az ötvenes évek végefelé elkészült. 68 óta törvény bünteti azokat a háztulajdonosokat, akik nem tartják be a higiéniai követelményeket.

Az, hogy egy többmilliós nagyváros piszkos, teljesen normális. A svájci és egyes német városokon kívül ez mindenütt így van. Viszont a kutyagumit ma már a városháza által kiküldott kis kocsik szedik össze Párizsban, és akit azon kapnak, hogy a kutyusa a járdán végzi a dolgát, komoly pénzbüntetést fizet. A többi francia városban kis zacskóosztó bigyókat szereltek fel az utcákon a járdákra, ezekből ingyen lehet kiszedni a nylonzacskót, és abba belesöpörni a kutyici pottyát.

Persze vannak koszosabb és tisztább kerületek és városrészek, a metró például botrányosan mocskos, hiába van kismillió kamerával felszerelve...

De London, Madrid vagy Róma sem tisztább, nem is beszélve a délolasz városokról... Pedig de szépek is amúgy egyébként!

2013. febr. 17. 22:29
 8/12 anonim ***** válasza:
Kérdező, Párizsban 2 millió ember él ötödakkora területen, mint Budapesten a másfélmillió. Kicsit nehezebb lépést tartani ott a takarítóknak, ez nem pénz kérdés. Budapesten különben sem a kosz a legnagyobb gond, hanem a lepukkantság. Az omladozó házakat hiába suvickolják ki, ugyanúgy az igénytelenséget fogják sugallni továbbra is.
2013. febr. 17. 23:56
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem sokkal jobban tetszett akár Londonnál,akár Budapestnél,de nem élnék ott,főleg nem Nanterre negyedben,mert az még Harlemet is veri,igen durva hely,nálunk ilyen szerencsére még nincsen.
2013. febr. 18. 17:39
 10/12 anonim válasza:
60%

Egyáltalán nem értek egyet azzal hogy koszos. Én egyszer nem láttam szemetet sehol. És érdekes módon én találtam tiszta padot ahol le tudtam ülni. Szebb, zöldebb, hangulatosabb, tágasabb, és TISZTÁBB mint Budapest, ja meg persze kulturáltabb is. Egyébként naponta takarítják az utcákat. Egy helyen láttam egy kevés szemetet, de az nem is a legjobb környéke Párizsnak, de ott is csak aznapi szemét volt, másnap már egyből takarították. Szóval nem tudom ti mit néztetek. Ja meg olyanokat is lehet hallani, hogy csak franciául lehet velük beszélni, mert angolul nem szólalnak meg. Ez hülyeség, én akárkivel beszéltem, akár az utcán, akár vendéglőben, mindenütt válaszoltak normálisan angolul is. Egyébként meg a Szajnát tisztítóberendezésekkel tartják tisztán, és a parkokban sem láttam eldobott szemetet.

Budapestről meg annyit, hogy sajnos időnként kénytelen voltam felutazni, és a véleményem róla, hogy koszos és zsúfolt, bunkók emberek, nekimennek a másiknak, a rengeteg szemétről nem is beszélve. Sokszor előfordult hogy ember sz*rt láttam az utcán, és azt kellett kerülgetni központi helyeken is(nem az eldugott kis utcában), arról nem is beszélve, hogy az egyik kórház falánál húgyszag volt.

Ha ez nektek szép, és jól érzitek magatokat benne, nem az én bajom. De nekem ezek a tapasztalataim. Egyébként bírom az olyanokat is, aki úgy mondja, hogy koszos, h életében nem járt ott, vagy pl. megnézte az Eiffel-tornyot, és utána ment "bevásárlókörútra", meg bulizni, anélkül hogy bármi mást megnézett volna a városból. Szóval egy szónak is száz a vége Budapest soha nem fogja megközelíteni Párizst. De ízlések és pofonok, ki hol érzi magát jobban, csak a véleményemet, és tapasztalataimat írtam le.

2013. okt. 31. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!