Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Tudnátok ajánlani süllőre és...

Tudnátok ajánlani süllőre és csukára horgászbotot és orsót? (lent)

Figyelt kérdés
Kellene egy horgászbot és egy orsó ami süllőre és csukára egyaránt jó.Nem szeretnék 16 000 Ft (max 20 000) fölé menni.Mondhattok szetteket is,vagy ehhez kiegészítőket.Nekem eddig egy Shakespeare Royalty Spinning Heavy botom van rajta egy Moon Patriot SO 40-es nyeletőfékes orsóval és 25-ös zöld damillal,de ez tudtommal nem jó ezen halak horgászatára.A válaszokat előre is köszönöm!

2014. ápr. 26. 13:16
 1/10 anonim ***** válasza:

milyen technikával akarsz rájuk horgászni?

Pergetve vagy csalihalas (úszós/fenekezős) technikával?

2014. ápr. 26. 15:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Csalihalas technikával,elnézést hogy nem írtam oda.De pergetőbotot,orsót is írhattok mivel arra is szükségem van.
2014. ápr. 26. 15:47
 3/10 anonim ***** válasza:
39%

Univerzális megoldást javasolnék:

Egy heavy feeder bot ,elsőfékes orsóval.

Tudsz vele pergetni illetve fenekezni/úszózni csalihallal.

leglágyabb spiccel percetni is tudsz.

erősebbik spiccekkel pedig fenekezni.

2014. ápr. 26. 17:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Feederbotom van is,és tudom hogy mindenre jó,de azért azt a botot még is másra találták ki,univerzális botjaim vannak,de én kimondottan erre a 2 halra van és mindenképpen fenekező/úszós módszerrel.
2014. ápr. 26. 19:01
 5/10 anonim ***** válasza:

Kifejezetten süllőre és csukára fenekező / úszós bot nincs.

Ezt általában "hagyományos teleszkópos" vagy valami sima 2-3 részes bottal oldják meg,tehát egy heavy feeder bottal ez kivitelezhető.

2014. ápr. 26. 21:24
 6/10 anonim ***** válasza:

Csukára, süllőre én minden képpen pergető botot vennék a helyedben pl. 203 cm MH 5-25 gr v. 7-30 v. 7-25gr os változatban! A pergető botok nagyon erős, gerinces botok, ha jól választasz. Ahány gyártó annyi féle bot ezek gyártókként különbözőek lehetnek MH-MH közt is lehet óriási különbség! Tudom ajánlani a Sakura botokat, én magam is ilyeneket használok!

Én régóta pergetek, ill. szoktam csalihallal is próbálkozni, van castingom és spinningem mind a kettőt használom, a spinninget csak ritkán, azt csak 4-6 gr-os csalikhoz ill. csalihalas horgászathoz!

A 25-ös damil egyáltalán nem rossz, nekem is a spinningen 25 ös pergető zsinór van (monofil), csak harapás álló előke kell hozzá! Én már 5-ös csukát is fogtam vele!Egy gond van a monofilokkal, hogy van nyúlásuk. A castingon viszont 30-as fluorocarbont használok, szinte semmi nyúlása!

Én Ryobi zauber CF 4000 orsót használok, itt megtudod nézni: [link]

Nagyon jó kis orsó, nagyon olajozottan működik, de a maga 315 grammjával nekem egy kicsit kényelmetlen, jobban szeretem a könnyű felszerelést, tehát tervezem a cseréjét, most Abu Garcia REVO NEOS- t szeretnék venni, tehát ha érdekel akkor megbeszélhetünk egy árat, ha komolyan szeretnél venni egy orsót, akkor az enyém eladó!

2014. ápr. 27. 10:50
 7/10 A kérdező kommentje:
Az általam leírt bot is egy pergető/fenekező bot tudtommal.Ő 3 méter,és a dobósúlya 20-60 gramm,nagyon szeretem,biztos nem lenne alkalmas fenekezni?
2014. ápr. 27. 14:51
 8/10 A kérdező kommentje:
Vagy a Shimano XAX270MH pergetőbotom? dobósúlya 20-50 gramm,olyan 6 000 Ft lehet most a boltokban.
2014. ápr. 27. 15:05
 9/10 gomzoli ***** válasza:

Az igazság az, hogy süllőzni finomabb bot kellene, mint csukázni.

Az úszós, csalihalas horgászathoz nekem 390-es 3 részes botjaim vannak, 30-60 ill. 40-80 gramm dobósúllyal, ezeket süllőzni használom, csukázáshoz hasonló méretű (360- és 390 hosszú) de 40-100 grammos botjaim vannak, mert nehezebb szerelékkel, súlyosabb csalihallal használom, és ajánlott a merevebb bot a bevágás hatékonysága miatt is (csak idézd fel magadban a csuka csontos pofájának a látványát, és megérted mire gondolok).

Egy jó nyeletőfékes orsóval kiegészítve teljes értékű a szerelék.

Ha csak egy botra telik, akkor inkább az erősebbik verziót válaszd, és az orsó dobjára 28-30-as zsinórt tegyél. Tudom, hogy ez túl erős süllőzni, de kompromisszumot kell kötni, hogy csukázni is jó legyen.

Konkrét felszerelést nem ajánlanék, mert az otthoni választékot nem ismerem, de általánosságban 360-390 hosszú, 3 részes (vagy ha neked az tetszik, teleszkópos), 40-80, 50-100 gramm körüli dobósúlyú botot javasolnék, 50-es körüli nyeletőfékes orsóval.

2014. ápr. 30. 18:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Süllőre-csukára univerzális szerelés:Teleszkópos 3,60-as bot kb:50-100 gramos.Orsó:nyeletőfékes kb50-es dobbal.pl:spro hardliner,okuma longbow.Ezekhez jár pótdob is ami a te esetetben nagyon szükséges.Csukára kb30-as monofilt,a másik dobra süllőre max 25-ös monofilt ajánlok.
2014. jún. 27. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!