Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Fogselyem jó horgászzsinórnak?

Fogselyem jó horgászzsinórnak?

Figyelt kérdés
A viaszolt fogselyem használható horgászzsinórként ? Kishalazni meg keszegezni szeretnék vele. Elbírna egy kisebb pontyot is akár ?
2014. ápr. 1. 14:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát,akár jó is lehetne,de felesleges...amire te azt megkötnéd(horog),arra el is menne a kedved...

kb olyan mint 0,40-es zsinórral próbálkoznál...

280-400ft 1 tekercs zsinór...

2014. ápr. 1. 15:21
 2/5 anonim ***** válasza:
hát mondjuk egy orsós botra elég sok kéne,ha egy spiccbotra akkor vegyél egy 18-20as damilt még tescoba is kapsz olcsón,igaz bóvli de a keszeget meg lehet fogni vele,a pontyot meg kiló fölött már necces spiccbottal.
2014. ápr. 1. 17:33
 3/5 anonim ***** válasza:

18-20?

Egy 20-as zsinór ~5kiló szakítószilárdsággal rendelkezik.

Spiccbottal is kilehet varázsolni akár egy 2-3kilós pontyot is.

csak nem karikába kell hajlítani,hanem ott már trükközni kell ,én ha spiccbotoznék és 2 kiló körüli ponty rákapna,már rásegítenék kézzel(megfognám a zsinórt és kézzel húznám érzéssel,mert lehet a zsinór bírná,de a bot minél jobban hajlik,megadná magát)

2014. ápr. 1. 19:00
 4/5 anonim ***** válasza:
2. vagyok a tescos gagyi 400ftosra gondoltam,egy minőségi 20as simán elbír 5-6 kilót feederen is azt használok,tiszta terepen bármit meglehet fogni vele.
2014. ápr. 1. 20:58
 5/5 Farkas Milán ***** válasza:

Miért akarsz fogselymet használni? Miért nem jó, a normál damil?? Hidd el, az a legalkalmasabb rá. A fogselyem fogtisztításra való, nem horgászásra. Ha horgászatra jó lenne, akkor nem fogselyem lenne a neve......

Fillérekért lehet ma már damilt venni. Van olyan horgászbolt, ahol méterre is megveheted, tehát ne kell egész tekercset venni.

De ott vannak a jó öreg RTM zsinórok. 100-150 méter valami 300-500 forintba kerül. Régebben mindig ezeket használtam.Soha nem volt gondsom velük. Kíváncsi vagyok, hogy az előző válaszadónak mi számít jó minőségűnek, ha a 400 ft/ 100 méteres zsinór szar.....

Spiccbottal is meg lehet fogni simán a nagyobb testű ( 5 kiló feletti) pontyokat. Nem kell trükközgetni, mint ahogy azt a 3-as válaszoló írja. A legbutább dolog amit tehetsz, hogy megfogod a zsinórt és úgy húzod...... 1. elvághatja a kezed, ha a hal kirohan, 2. bármennyire meglepő, a horgászbot arra (is) való, hogy rugalmasságával tompítsa, lereagálja a halak kitöréseit. ha kézzel húzod a zsinórt, akkor meg lehet az esélye, hogy letépi magát a hal.

Egyetlen dolgot kell csinálni: be kell gumizni a spiccbotot. Vagy ha már itt járunk, akkor használjunk rakós botot......

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy kezdjünk spiccbottal bojlizni. Csak nem kell megijedni, ha véletlen megakasztunk egy nagyobb halat.

2014. ápr. 12. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!