Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Van itt olyan, aki nem tud...

Van itt olyan, aki nem tud úszni, és ha igen, miért?

Figyelt kérdés
Én 23 éves vagyok, és ciki, nem ciki, nem tudok úszni. Általánosban jártam 1 vagy 2 évet kötelező úszásoktatásra, de ott mindenki tudott félig vagy teljesen, hiszen a szülők vitték külföldre, Balatonra vagy akár babaúszásra, viszont én kamaszkoromig nem jutottam vízközelbe a tanuszodán kívül. Az első órán közölte a mester, hogy álljon három gyerek egymás mellé, és hosszában ússzák végig a medencét. Elfogott a para, nem így képzeltem el az első órát, hogy rögtön megaláznak, és traumának tesznek ki, jelentkeztem, hogy lehetetlent kér, mert nem tudok úszni. Azt mondta a tanár, "nem baj, úszd végig". Láttam rajta, hogy reménytelen, tapsolt egyet, és beugrottam. Egyből láttam, hogy a másik két gyerek már félig jár, én pedig elmerültem, és bennem van az érzés, ahogy nézek ki a víz alól, és a medence szélén fogja a tanár a fejét, hogy "jajj, ezt ki kell menteni". Kiráncigált, mint egy darab sz@rt, és attól fogva utáltam oda járni, és gyomorgörcsöm volt már előtte. Nem tanultam meg úszni, csak egy olyan technikát, ami semmire nem jó, haladni tudtam vele, de csöppet sem nevezném úszásnak (nyújtott kézzel, lábcsapkodással). Amikor lement ez az időszak, és akik már tudtak úszni, még jobbak lettek, én pedig maximum egy beidegződéssel gyarapodtam, akkor kaptam az ajánlást, hogy jelentkezzek az ovis csoportba. Alig vártam, hogy szabaduljak a helyről, és égetni sem akartam magam, hogy kirívok az ovisok közül. Azóta Balatonon, Makádon, uszodában próbáltak tanítani barátok, barátnők, de semmi. Lehetséges, hogy el kell fogadjam, hogy nekem ez nem megy... Pedig nem akarom ezt a nyarat is a vízpartról végignézni. Nincs bennem semmi félsz, bár uszodán kívül utálom, hogy nem tudom, mi van a talpam alatt, de a párom nagyon szereti a vizet, a csúszdaparkokat, strandokat, és jó lenne legalább annyit elérni, hogy fennmaradjak mély vízben, meg ki tudjak belőle jönni, ha nem is több száz métert leúszni. :)
2014. márc. 23. 12:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én sokáig nagyon féltem a víztől, de hozzád hasonlóan volt bennem valami kíváncsiság, hogy mégis milyen jó lenne jól megtanulni úszni. Az általános iskolás úszás semmit nem ért, később szülő tanított meg, és utána kezdtem járogatni magam uszodába, bár még csak pár karcsapást tudtam egyszerre, de belejöttem.

Átérzem, mert kb. 13 éves koromig hatalmas vélelmem volt a víztől, de utána nagyon megszerettem. Kísérletezgess, feküdj fel a vízre, stb., játszadozz a vízben! Mondanám, hogy ha van kedved, segítek, de ott a párod és ismerőseid is.

2014. márc. 23. 16:46
 2/6 anonim válasza:
Ne add fel, nekem noverem baratja nyaron tanult meg uszni akkor volt 25 eves!!! Ö sem profin tolja de megfulladni nem fog :D sosem keso!! Es ö azert nem tanult meg mert a sulival sem volt uszo tanfolyam es nekik a csaladdal uszodara nem nagyon volt penz...ilyen ez.
2014. márc. 23. 21:16
 3/6 A kérdező kommentje:
A páromnak nincs türelme hozzám, legalábbis e téren... Úszásoktatókat néztem, de elég drága... 4 ezer/óra, és ennyiért is csoportban...
2014. márc. 23. 22:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Első voltam. Kár hogy nincs türelme a párodnak ehhez. De ha gondolod, én próbálhatok segíteni. Férfi/nő vagy?
2014. márc. 25. 13:12
 5/6 Dreigang ***** válasza:
73%

Ugyan így jártam...

Az ilyen "tanárt" azonnal továbbítani kellene egy olyan helyre, ahonnan oktatás közelébe soha többé nem kerülhet.

Azóta viszont - örömmel jelentem - tudok, sőt imádok úszni!

Általánosban egyik tanárunk megmutatta a siklást, és azóta megy az úszás magamtól. Jóval később jöttem rá, hogy fejleszteni is érdemes a tudásomat (kétnaponta jártam úszni), beiratkoztam a Darnyihoz és szuper volt. Úgy láttam, hogy a kezdőkkel is rendesen bánnak. Mindenképpen ajánlanék egy ilyen fajta tanfolyamot, nagyon megéri minden szempontból.

2014. márc. 25. 15:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Mintha magamat hallanám, azzal a különbséggel, hogy én még megspékeltem azzal is, hogy kiskoromban elég szép nagyot haraptam az oktató nő (vagy inkább bálna) karjába...
2014. márc. 30. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!