Szerinted mégis mi a hínárt jelenthet a "tilalom" szó?
2014. márc. 18. 08:39
2/6 anonim válasza:
Esetleg mondja, hogy ugyan ne pont pontyra használatos felszereléssel nyomulj már, erre te mondhatod, hogy hát te amúgy pont nem arra mennél, hanem pl. dévérre, erre szerintem nem mondhat semmit. Viszont ha véletlen megakad rajta a ponty, akkor tényleg kíméletesen vissza kell engedned, ehhez pedig minden eszköznek meg kell lennie, fertőtlenítőnek is, különben ezért megbüntethet.
2014. márc. 18. 09:25
3/6 anonim válasza:
Nem lehet pontyozni... Akkor sem, ha vissza engeded. Helyette inkább menny amurra vagy keszegre, netán ragadozóra... Ha a halőr meglátja, akkro megmondod hogy keszegre meg amurra pecázol... Természetesen ehhez az kell, a bojli, és a kukorica csalit felejtsd el, mivel ezek tipikus ponty csalik.
2014. márc. 18. 10:08
4/6 anonim válasza:
Én is csak ennyit tudok. Ha nem pont pontyra mész, de mégis megakad, azért még biztos hogy nem szólnak:)
2014. márc. 18. 17:26
5/6 Farkas Milán válasza:
tisztázzunk egy dolgot: a ponty tilalom direkt arra van, hogy a pontyra ne lehessen horgászni. azért találták ki, hogy az ívási időszakban ne zaklassuk a pontyokat, azok hagy foglalkozzanak csak nyugodtan a szaporodással. A tilalom szó is erre utal. Aki erre nem jön rá, annak valami baj lehet a buksijában.....
DE!! Az egyes magán tavak, amiket sokan kockatavaknak csúfolnak, nem feltétlenül tartják be a tilalmat, az alatt is lehet pontyra horgászni. Én is ezt csináltam annak idején, amikor még egy egyesületi vízen horgásztam. Amikor az egyesületi tavon tilalom volt, addig egy napijegyes vízre jártam pecázni. De vannak olyan egyesületi vizek is, ahol nem tartanak tilalmi időszakot a ponty számára. Ezért horgászat előtt mindenképpen nézz utána az adott tó szabályzatának. NEm tudom ,hogy az új horgásztörvények hoztak-e változást ez ügyben, de ezelőtt így volt, ahogy leírtam.
2014. márc. 19. 13:22
6/6 anonim válasza:
#4-es vagyok, én egyesületi tavom horgászok, nálunk nincs ponty tilalom, mivel rendszeresen telepítenek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!