Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ilyenkor feederel pontyozni...

Ilyenkor feederel pontyozni milyen horgot ajánlotok?

Figyelt kérdés

Számíthatok kissebb-nagyobb pontyokra én a gamakatsu horgokat részesítem előnyben és azonbelül a1 6-8-as típusokat nézegettem gilisztával és csontival fogok csalizni de ha tudtok mondani valami jó pelletet akkor azzal is

És a segítséget előre is nagyonszépen köszönöm.

2014. jan. 17. 07:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Hol horgászol, mindig ez a legfontosabb. A víz hideg azért, mert ilyen szép tavaszias idő van, érdemes finomítani a szereléket. Az élő anyag tapasztalataim szerint ilyenkor hatékonyabb csali szokott lenni, de fogtam már pontyot hóesésben epres kukoricával is.
2014. jan. 17. 09:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát a holt maroson horgászok telepített tó (Deszki horgásztó)
2014. jan. 17. 12:26
 3/7 anonim válasza:

Én kisebb, vékony husú horgot használnék, maximum 12-14est. Valami vékony előkével, maximum 16ossal. A csali jó választás, pelletet hagyd, ilyenkor az élő a legtutibb, ha azzal nem lesz kapás akkor pellettel se. Etetőanyagnak a sötétebb, sötétbarna vagy fekete a tuti szerintem, édes aromával. Az etetőanyagba mehet egy kis csonti, és tökéletes. Ja, és ami nagyon fontos, hosszú előke. Ilyenkor akár mindent eldönthet, én minimum 30-40 centiset hagynék, a hidegben a nyáron bevált 10 centis előkék felejtősek!

Persze ez csak az én véleményem, én ezeket trükköket preferálom a hideg időben. Jó fogást! :D

2014. jan. 20. 03:14
 4/7 anonim ***** válasza:

*annyiban javítok,hogy az élő a mozgásával hívja fel magára a vizet.

A pellet abszolút jó csali ilyenkor is ,csak nem mindegy hogy milyen ;)

Az olcsó 600 ft-os felejtős,normálisat kell venni,és nem azért mert "a drága azért drága mert jó",hanem a minőséget meg kell fizetni,de ugyan ott vagy vele,hisz az olcsó 600ft-os pelletnek a dobozában átlagosan van 20-25 szem 20mm-es kőkemény "HALLISZTES" pellet...

Télen (vagy lehűlt,huzamosabb ideig 10-15 fok alatti) vizeken a nyerő pelletes csali:ami intenzív "szagot" áraszt,tehát pl egy mézes pálinka pellet vagy ananász (vagy egyéb)...

Illetve mégfogósabbá kell tenni,hidegvizi aromákkal...

Ajánlom figyelmedbe a haldorádó "FAGYOS PONTY" etetőket,aromákat illetve a mézespálinka oldódó pelletet.

Illetve Döme Gábor nem egy olyan videót csinált,ahol szakadt a hó,minusz 10 fok volt és egyebek ,még is stabilan 10-12 db 3-8 kiló körüli pontyot fogott (plusz egyebeket)...

2014. jan. 20. 14:52
 5/7 anonim ***** válasza:
A fagyos ponty-ban pont nincs semmi halliszt, egy túlmelaszozott szutyok az egész.
2014. jan. 20. 16:28
 6/7 anonim ***** válasza:

a fagyos ponty lényege,hogy hidegvizben legyen hatásos (tartósan kb.12 fok alatti vizben)

Igen nincs benne halliszt,de nem is az a lényege,hisz a hidegvizben a lényeg a stabilan terjedő aroma/szag a vízben,ezért jó a fagyos ponty aroma hiszen az aroma családja kb a fenéken terjed szépen ,kb 30-35 centis magasságig.

A fagyos ponty pellet pack pedig tömör aroma bombás pellet,ami 30-45 percig folyamatosan oldódik és így "reklámozza magát".

A fagyos ponty etető szériáról nem is beszélve ,hiszen az intenzíven árasztja magából a lenem dermedő aromákat,és szépen felhősít mindenféle adaléknélkül...

Mi 1 hete voltunk kint 1 pack fagyos ponty pelletet kevertünk 1kiló fagyos ponty+1 kiló mézes pálinka haldorádó etetővel ,amit meglocsoltunk kb. 50-50ml CSL mézespálinka+vörös démonnal...

csalinak fél szem oldódó mézes - pálinka pellet+ 1 szem oldódó LEBEGŐ változatos vad szilva / ananász pelletet használtunk.

4 db ponty,1 amur és nagyobb kárászok 1DB 2 kilós dévérkeszeg társaságában ,esett áldozatul.

2014. jan. 20. 19:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Amikor egy tavaszi versenyen megkérdezte a nyertes (a két forduló között), hogy mit használok, mondtam hogy fagyos ponty. Hát kiröhögött. :D Ezek ilyen pasztákkal fogják szarrá magukat állandóan.

[link]

2014. jan. 26. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!