Szerintetek a 2,5-3 cm-es fenyő deszka jó lenne stég építéshez? Vagy inkább ruházzak be akácra, ami jóval drágább, viszont örökös, mint a nyomorúság?
Figyelt kérdés
A tartóoszlopok jók, csak a tetejét kellene ledobni.2013. dec. 1. 13:55
1/6 anonim válasza:
:D
A lényeg a pozitív életszemlélet... :)
(én akácból csinálnám)
2/6 dirtboy válasza:
az erejével nincs gond a fenyőnek sem főleg ha vörös fenyőből csinálod,az az egyik legerősebb fenyő viszont a hazaiak közül a legdrágább is,persze még ez sincs olyan kemény,sérülékenyebb fa az akáctól.
az akác lényegesen tartósabb,erősebb,nehezebb jobb lenne nyilván.
jó a tölgy is,gyertyán is,kőris stb csak megfelelő felület kezelés kell nem csak úgy naturba feldobni.
3/6 anonim válasza:
Én alapos felületkezelés után borovi fenyőből csinálnám.
4/6 doboszoli válasza:
Én is! Nem véletlenül készülnek a csónakok is borovi/vörös fenyőből.
Drágább az akác? Kétlem.
5/6 dirtboy válasza:
/Drágább az akác? Kétlem./
ne kételkedj, kb 2,5x annyiba kerül az akác,persze az osztályok sem mindegy.
úgy kell nézni hogy azonos osztályba tartózó fűrészáruról van szó.
6/6 gomzoli válasza:
Az tény, hogy a legjobb az akác lenne, de ha a fenyődeszkákat alaposan felületkezeled, és 1-2 évente lekened lenolajjal a helyén is, akkor az is ki fog bírni vagy 10 évet. A vörösfenyő meg szinte egy árban lenne az akáccal. Az árából kétszer elkészítheted a stéget fenyőből a következő 20 év folyamán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!