Ez a szett megfelel kezdő pergetéshez?
Damil: [link]
Orsó: [link]
Bot: [link]
Főleg csukára szeretnék, de még nem tudom igazán, és nem nagyon van pénzem több tízezer forintos botot venni.
Az, hogy milyen hosszú a bot egyrészt ízlés kérdése, én személy szerint jobban kedvelem a 2 méter körüli, vagy az alatti pálcákat, sokkal élvezetesebb a fárasztás. Igaz, a dobások valamivel rövidebbek. Ettől függetlenül a bot véleményem szerint tökéletesen megfelel egy kezdő pergetőnek.
Nagy Okuma rajongó vagyok, szóval az orsó véleményem szerint jó, bár én 20-as, 30-asméreteket használok inkább. Az egyik kedvencem, amit aktívan használok, az Okuma Safina Noir 30-as.
A választott zsinór kiváló minőség, de én nem venném meg a színe miatt. Az okosok állandóan vitatkoznak azon, hogy a hal látja-e az élénk zsinórt. Ezt én sem tudom, hiszen mindenki mást mond, de az biztos, volt már olyan éjszakai, kétbotos süllőzésem, ahol az egyik zsinór fluo sárga volt, a másik fekete, és csak a feketén volt kapásom. De lehet, hogy ez csak véletlen. Az is tény, hogy a Berkley nem buta cég, jó termékeik vannak.
Összességében az orsó jó, a zsinór jó, a bot határeset, de kezdőnek megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!