Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Úszásban mennyi idő alatt...

Úszásban mennyi idő alatt lehet fejlődni?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem, hogy én világ életemben nem sportoltam semmit. Meg is van az eredménye: kb 10 kg felesleg, gyenge vagyok, az állóképességem nulla, boka-térd ízületeim fájnak, ha valamit csinálok hamar elfáradok. Ezeken szeretnék változtatni, és tekintve hogy bokáim-térdeim terhelésre fájnak, úgy döntöttem hogy úszással kezdek, és majd később váltok más sportra (többfélét szeretnék kipróbálni). Tehát ha elkezdek úszni, nyilván az elején mittudomén 5 méter után meg kell állnom kicsit pihenni. De idővel ez nyilván javulni fog.. mennyi idő alatt javulna kb? Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy ne az legyen az első hónap után hogy még mindig csak 5 m-t tudok leúszni egyben és teljesen elkeseredtem mert sokat várok magamtól...

2013. szept. 17. 21:31
 1/7 A kérdező kommentje:
Egyébként 18/L, 170 cm 66-67 kg vagyok ha ez esetleg számít..
2013. szept. 17. 21:31
 2/7 anonim válasza:
Ha rendszeresen csinálod akkor kb kèt hèt. :)
2013. szept. 17. 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem először kezd a mellúszással az viszonylag könnyű, majd ha javul az állóképességed, akkor kezdheted a gyors vagy hátat is, de pl úgy, hogy : Oda gyors vissza mell 10 hossz, a mellnél kicsúszod a tempót és közben pihensz is. És próbálj meg fejlődni az előző alkalomhoz képest pl egy-két hosszal többet ússzol.

Ja és 5m-től biztosan több megy mivel már ha ellököd magad lemegy 2-3m :)

2013. szept. 18. 18:08
 4/7 anonim válasza:
100%
hát én egy éve pont így voltam mint te:D nem sportoltam semmit, ezért anyám kitalálta, hogy beírat úszásedzésre (egyesületbe) hát mondanom sem kell, hogy semmi kedvem nem volt, de beleegyeztem, mert az egyik barátnőm is jár. az elején én is alig bírtam, kb 3 körönként meg kellett állnom, de aztán fokozatosan ment egyre jobban, kb 2-3 hét múlva már max kétszer álltam meg egy órában. idén sajnos nincs időm arra hogy minden héten átmenjek a szomszéd városba, mert többet kell tanulnom (felvételi) meg súlyzós edzésbe fogtam (hála megint a szüleimnek:D) de már ezt is megszerettem. bocsi kicsit hosszú lett:)
2013. szept. 18. 19:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, hamar bele lehet jönni. Én is, mikor hosszú idő után újra úsztam, nagyon megterhelőnek éreztem az első alkalommal, de nagyon hamar bele lehet jönni.

Esetleg az elején menj valakivel, közben megállhattok, beszélgethettek, úgy még jobban is érzed magad közben. Aztán az illető idővel jó, ha hajt téged kicsit, hogy na most nem beszélgetünk, nyomás úszni még egy hosszt. Én mondjuk megint régen úsztam, esetleg mehetnénk együtt. :D

És lehetőleg ne a 100 méteres medence átúszásával kezdd, hanem az 50 méteressel. (Most nem tudom, melyik milyen hosszú, de van egy rövidebb és egy hosszabb fajta.)

2013. szept. 20. 09:21
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!! Most megnyugodtam.

Kedves utolsó, nálunk csak 25 és 50 méteres medence van.. kisvárosban lakok.

2013. szept. 20. 11:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100 méteres medence nincs, én legalábbis pesten még nem találkoztam vele. 25ös 33as és 50es medencék vannak
2013. nov. 9. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!