Miért a csalira talál rá gyorsabban a hal?
Figyelt kérdés
Horgászom egy ideje, de egy elég érdekes kérdés fogalmazódott meg bennem. Tegyük fel, hogy beetetünk egy helyet kukoricával, majd csalizunk szintén kukoricával. Mi a garancia arra, hogy a hal a mi két szem kukoricánkra megy rá és nem pedig a beszórt másik 1-2 kiló szemesre? Vagy ez teljesen véletlenszerű és egész nap ott porszívóznak a halak, amég az én csalimat fel nem lelik?2013. szept. 2. 08:29
1/6 anonim válasza:
Attól függ, hogyan csalizol, de amúgy igen, a hal elkezdni porszívózni a kaját és közte lesz a csalid is a horoggal együtt. A pontos horgászat ezért kulcsfontosságú, mert nem mind1 sokszor az sem, hogy az etetés melyik részét horgászod meg, beledobod a közepébe vagy csak a szélén horgászol.
2/6 anonim válasza:
Az előttem szóló tökéletesen elírta, de még azza lkiegészíteném hogy élő cslaival mégnagyobb a siker, hiszem a halak oldalán van az oldalvonal, és azzal érzékelik a mozgást. A mozgó csali pedig odavonzza őket. Persze jó a szaglásuk is, épp ezért ha beetetsz, megtalálják az etetést. Egy ponty száját nézz meg mekkora... Azzal nagyon jól tud porszivózni..., és felszippantja a te cslaid is, ha az etetésre dobod. Nem véeltlenül kell midnig ugyan olyan távolságba és irányba bedobni, hiszen a halakat ott kell tartani az etetésen.
4/6 anonim válasza:
Te is jobban szereted a nagy és finomabb falatokat :) Utolsó horgászatomon volt egy eset hogy bedobtam az etetés közepébe sima 3db főtt kukorica volt hajszálelőkére fűzve. Még a fűzőtűt sem tudtam elrakni a helyére (kb 5mp az egész) és már vitte is a hal :) De sajnos nem lett meg :(
5/6 gomzoli válasza:
Pont az általad feltett kérdés miatt érdemes a csalit képező szemeket "kiemelni" a beetetett kukoricaszemek "szürke tömegéből". Aromásított csalival, más színű szemekkel, esetleg fellebegtetve. A ponty kíváncsiságát felkeltő, vonzó falatot kell felajánlani.
Agyonhorgászott, intenzív zaklatásnak kitett helyeken pedig éppen az ellenkezője lehet igaz: a lehető legkevésbé feltűnő átlagos szem kukorica lehet a jobb csali, nem az aromás, "gyanús" szemek.
6/6 Farkas Milán válasza:
Egyáltalán nincs arról szó, hogy a csalit találja meg hamarabb a hal........ Víz alatti felvételeken látszik, hogy a hal a csali felvétele előtt már több tíz percet, vagy akár órákat is az etetésen tölt és közben falatozgat. Az etetés mennyisége is mérvadó. Logikus, hogy nagyobb etetésnél később találják meg a csali, míg kisebb etetésen hamarabb horogra akadhatnak a halak. Pont erre találták ki a figyelemfelkeltőbb csalikat. ( flouro, oldódó, pop-up....stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!