Hallisztet lehet házilag készíteni?
Figyelt kérdés
Ha igen akkor hogy ?2013. aug. 27. 07:38
1/3 gomzoli válasza:
Nemigen fog menni, mert a halakat, haldarabokat olyan hamar (pár óra alatt) ki kellene szárítanod, hogy még ne legyen ideje megromlani. Aztán a kártevőktől (főleg a legyektől) is meg kellene valahogy védened a száradó halakat, ha nem csontitenyészetet akarsz belőle...
A halliszt a zörgősre kiszárított halak leőrlésével készül. Ehhez nagy teljesítményű szárítógépre lenne szükség.
A nagy nyári kánikulában talán működne az is, ha a halakat vékony darabokra vágva, madzagra fűzve fellógatod, így egész hamar kiszáradnának szerintem. A legyek ellen meg lehetne barkácsolni egy nagy ketrecet szúnyoghálóból, amiben a haldarabok lóghatnának. Az apró, ujjnyi halakat hagyhatod egészben is.
2/3 anonim válasza:
Ha nem sajnálod a gyümölcsaszaló gépet, akkor abban kiszárad hamar, csak irdatlan büdös lesz a gép utána:d
3/3 anonim válasza:
Hopp! Van gyümölcs aszalónk. :DDD Erre nem is gondoltam... Egyébként ha sima keszegből amit fognék, csinálnék hallisztet, az beválna? Visszadarálva, kajába keverve horgászni vele milyen lenne? Kicsit morbid belegondolni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!