Tengerben (sós vízben) könnyebb úszni (esetleg úszni tanulni), mint egy uszodai medencében?
Figyelt kérdés
Akik már tapasztalták mindkettőt azok éreznek különbséget? Mert én sajnos még nem jutottam el tengerhez, így nincs viszonyítási alapom, viszont hallottam már ezt is meg azt is.2013. aug. 26. 20:15
1/5 anonim válasza:
a holt-tengernek pl olyan magas a sótartalma, hogy egyszerűen nemigen lehet benne elsüllyedni, egyéb tengerek, óceánok is sós vizűek, ahol nyugis a víz a parton, ott értelemszerűen lehet úszkálni, én még csak sajnos olyan tengerpartokon voltam, ahol bazi nagy hullámok vannak amikbe max bele bele lehet ugrálni a térdig érő vízben aztán kész...
2/5 anonim válasza:
Csak a Holt-tenger az, aminek ennyire magas a sótartalma, a többi tengerben semmivel sem könnyebb úszni, mint bármelyik vízben.
4/5 anonim válasza:
Szerintem könnyebb sós vízben úszni.
5/5 anonim válasza:
Úszni meglehet, hogy könnyebb, mert magas a só tartalma. De tanulni szerintem egyáltalán nem alkalmas és ezt tapasztalatból mondom. Ugyanis abba azért hogyha nem búvárkodsz akkor még úszószemüvegben sem rakod bele a fejedet. Már pedig az kell az úszáshoz, hogy lássam, hogy mi van alatta, hogy lássam, hogy ott van az alja. E mellett ami nagyon fontos, hogy az ember talpa alatt ne legyenek kövek, szakadékok. Másrészről szerintem fontos, hogy legyen valaki olyan az emberrel aki nem az anyja vagy az apja hanem valaki olyan aki tényleg nagyon jól tud úszni és megbízol benne, hogy bármi történik is tuti, hogy simán kihoz a vízből. Én egy vízilabdázótól tanultam/tanulok úszni és az nekem nagyon bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!