Horgászok! Betadine megfelelő a halak sebfertőtlenítésére?
Figyelt kérdés
Az egyik horgászboltban azt mondták, hogy a gyógyszertárakban is kapható sebfertőtlenítő (valószínűleg a Betadine) is alkalmas e célra. Szerintetek sem lesz tőle baja a halnak? Mégis csak a szájába megy.2013. aug. 12. 14:11
1/6 anonim válasza:
Nem tudom, soha nem használtam. Mégiscsak embereknek való. Am lehet venni a horgászboltban ilyet, hogy miben különbözhet nem tudom, de mégiscsak állathoz, halakhoz való. Meg persze drágább.
2/6 anonim válasza:
Ugyan úgy jód van abban a cuccban is, amit drágán megveszel a horgászboltban.
3/6 anonim válasza:
Kisállatkereskedésekben kapható 50 ml-es Metilinkék,Parakill,Malachitzöld, ezek mind fertőtlenítők, ezeket vízzel higitva lehet használni (akváriumokba szokták rakni, ott nekem még nem okozott bajt). Természetesen én még nem próbáltam, de több oldalon fejtegették ennek hatásosságát
4/6 gomzoli válasza:
Emberi nyálkahártya, és nyílt sebek fertőtlenítésére is alkalmas a Betadine, ezért szerintem a halakra sem lehet ártalmas. De még sosem próbáltam.
5/6 sanci1983 válasza:
ezerpárszáz forintért kifejezetten erre a célra kifejlesztett sprayt lehet kapni akármelyik horgászboltban.
Rengeteget versenyhorgászom, szerencsére sikerrel. de egy 75 ml- es spray egy szezonra bőven elegendő.
6/6 A kérdező kommentje:
Igen, már én is vettem.
2013. dec. 26. 23:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!