Miért szakad el mindig a dobóelőke kötésem, ha a uni to uni módszert alkalmazom? Előbb kipróbáltam egy 28-as zsinórral (5.6 kg) és 30-as zsinórral (10 kg), de egy erősebb húzásnál már szakadt. Lehet hogy az 5.6 kg szakítószilárdság miatt?
Figyelt kérdés
2013. júl. 20. 13:04
1/3 anonim válasza:
Kezdjük azzal ,hogy mekkora ólmot használsz és milyen fajta bottal ?? de az tény hogy dobóelőkének az 5,6 kg gyenge( amugy azt ugy kell feltekerni hogy pl. a főzsinor 28as a dobóelőke 30as akkor a főzsinor ne legyen kitéve az ugymond dobásnak (ne azt terhelje az ólom súlya amikor dobsz )
Ha kicsit messzebb horgászol(80 -100m) akkor min. 35-öst tegyél fel dobóelőkének vagy 40est (monóba) fonottba meg jó a 20-25-ös .
Mondjuk én megdobom a 100at 30as zsineggel ami 12 kg bír( de bojlissal)
2/3 A kérdező kommentje:
Bojlis botom van nekem is, de igazából arra akartam kitérni,hogy uni ti uni kötéssel nálam szakad a cucc,mással nem. Biztos,hogy én csinálok valamit rosszul,de fogalmam sincs,hogy hol,mert ez igencsak egyszerű kötés. Én is 100-120 méterre dobálok, 60-80 grammos ólommal. Főzsinorom 25-ös,dobóelőkém 40-50 között változik. Mindkettő monofil.
2013. júl. 21. 02:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!