Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Milyen csalit használjak...

Rekasine kérdése:

Milyen csalit használjak 3-5kgos amuroknak?

Figyelt kérdés
gumi kukorica nem vált be :( valami speckó vagy növényi eredetű csali kéne segítsetek
2013. júl. 2. 12:30
 1/5 anonim ***** válasza:

vagy az erjesztett kukorica, ami már bűzlik

imádják

vagy egy kis nád gyökér darab

vagy ennek a kettőnek a kombója

2013. júl. 2. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 gomzoli ***** válasza:
Tömény cukros lében (2 liter vízhez fél kiló cukor) megfőzött takarmánykukorica és búza, evvel beetetni, és ugyanebből kiválogatott ép kukoricaszemekkel csalizni, cérnára (hajszálelőkére) fűzve. Nekem nagyon bevált.
2013. júl. 2. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 gomzoli ***** válasza:

Ha kipróbálod a fűzött kukoricát hajszálelőkén, javaslom hogy használj rövid (15 cm) előkére kötött tűhegyes, 2-es vagy 4-es horgot, ez fölött pedig egy fölfelé is megütköztetett (tehát fixre szerelt) nehéz (120 gramm, vagy több) ólmot a jó akadás érdekében! Az amur szája nagyon kemény, nehezen akad meg benne a horog. A kukoricafüzér ne tartalmazzon többet 3-4 szemnél, és nagyon rövid legyen a hajszálelőke, max. fél centivel lógjon a "kukoricacsomag" a horog alá.

Az amur ugyanis nem "porszívózik", nem szippantja fel a kaját a fenékről, hanem felcsipegeti, mint egy kismadár... Ha túl hosszan lóg le a csali a horog alá, akkor gyakran előfordul, hogy csak a kukorica kerül az ajkai közé, de a horog nem, az ember meg csodálkozik a sok félbemaradt kapás, és üres bevágás miatt. A leírt módszerrel azonban nagyon hatékonyan ki lehet őket cselezni.

2013. júl. 2. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 gomzoli ***** válasza:

Még csak annyit tennék hozzá, hogy a megfőzni szánt magvakhoz éppen csak annyi víz (és abban bőven cukor) legyen hozzáadva, amennyit főzés közben szinte maradéktalanul magukba szívnak. A főzés fedő alatt, alacsony fokozaton történik, kb. 3/4 órán át gyengén forralva.


Ha bojliban gondolkodsz, feltétlenül édes, gyümölcsös ízű-illatú legyen.

2013. júl. 2. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 doboszoli ***** válasza:

Nálunk (54 hektáros völgyzárógátas tó, két patak táplálja) egyértelműen az erjesztett (büdös) kukorica a nyerő amurra.

Mondjuk a szezon még most kezdődik a víz melegedésével.

Javasolt a rövid fonott előke, és a bot árgus szemekkel való figyelése, mert ha be tudja szívni a torkába, a drótot is elrágja a húzd meg-ereszd meg során.

A kifogástalan fékű orsó is alapfeltétel. Akár négyszer-ötször is ki kell engedni rohanni egy izmosabb amurt, mielőtt a szákba terelnéd. Tárolása kantározva, mert a szákot is szétrágja, vagy szétrúgja.

Bocs, ha hosszú voltam.

2013. júl. 16. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!