Bojli házilag!?
Na arra kíváncsi lennék, hogy amit így elkészítesz, abból mi lesz...
A lisztet alapból felejtsd is el.
Ha etetőanyag legyen a kiindulási alap, akkor azt először is szitáld át finom szűrőn, hogy a nagyobb szemcsék kikerüljenek belőle, ezek ugyanis törékennyé, repedezésre hajlamossá teszik a kész bojlit. Szitálás után keverd össze az anyagot kilónként legalább 4-5 tojással. Ugyanis ez fogja össze az anyagot, nem a liszt. A tojásokat előre fel kell verni, aromát pedig a folyékony tojásba kell keverni, ezután összegyúrni a szárazanyaggal. Ha édes illatúra akarod csinálni, keverhetsz bele pár tasak pudingport is, ezt az elején, a száraz anyaghoz keverd, a tojás előtt. Legyen benne só is! 1 evőkanálnyi legalább, kilónként.
a liszttel csak több lesz a tészta, de egyesek szerint nincs jó hatással a bojlira.
Egy pici olajat is szoktam bele tenni, illetve a főző vízbe ha főzöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!