Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Dobálós bojlizásnál hogy...

Dobálós bojlizásnál hogy csináljam teljesen gubancmentesre a cuccot?

Figyelt kérdés

Ha használok valami pasztát vagy darát akkor ha a zsinórt belehúzom az megoldás? Vagy a bojlit nyomjam bele?

ÉS ha csak súly van fennt akkor mi a tökéletes megoldás? És milyen súlyokat használjak ami dobáshoz a legideálisabb?

2013. jún. 5. 13:27
 1/4 Frontosa ***** válasza:

Erre találták ki a gubancgátló csövet, amire nem tud feltekeredni az előke

[link]

De használhatsz PVA-t is. Pl:

[link]

Az hogy mekkora súlyú ólom a legideálisabb azt a botod dobósúlya határozza meg és a dobástechnikád.

Olómnál nem érdemes 90 gramm alá menni az önakasztás miatt, én leginkább 120-130 grammosokat használok, de én leginkább dehordom és csak ritkán dobálok, ha mégis akkor 90-100 grammal 3,25 lbs-s botokkal.

Üdv,

2013. jún. 6. 11:49
 2/4 A kérdező kommentje:

Üdv

Tudom mi az a gubancgátló, de nem tudom miért annyira biztos ez, én is használom és így is volt hogy rá volt tekeredve amikor kihúztam. Vagy azt lehet a kis pontyok csinálták, amik szopkodták a pelletet?

Az ólmos kérdést nem az ólom súlyára értettem, hanem h konkrétan milyen ólmot tegyek fel. Az ilyen inline ólmok a legideálisabbak? Mert majdnem ilyet használok.

2013. jún. 8. 22:37
 3/4 Frontosa ***** válasza:

Akkor valamit elszúrtál, lehet venni komplett szerelékeket és több méteres kiszzerelésben gubanccsövet.

[link]

[link]

Nagyritán előfordulhat, hogy összeakad, de ez a rossz dobástechnika miatt van, mielőtt vizet ér a cájg, kicsit fékezd le.

Dobáshoz állóvizen a rakéta formájú olmok a legideálisabbak.

[link]

vagy inline:

[link]

Üdv,

2013. jún. 9. 14:16
 4/4 Frontosa ***** válasza:

Ja és az olmos kérdésedre visszatérve.

Én nem szoktam inline olmokat használni, de ennek csak az az oka, hogy azt nem lehet cserélni, míg ha forgókapcsos akkor csak leakasztod, felraksz egy másikat és kész.

Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, az inline nagy előnye pl, hogy nem billeg ide-oda fárasztás közben ezért humánusabb a halnak és a leakadás esélye is kisebb.

Üdv,

2013. jún. 9. 14:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!