A Balaton átúszásról élményeket, tapasztalatot, tanácsot tudtok adni?
Csak strandátúszásokon voltam (2-5 km), nagyon sok jó élményem van. :)
Szerintem ne egyedül menj, hanem haverokkal, vagy családdal, és ne versenyként fogd fel!
7-8 km szerintem olyan 2 óra körül lenne abban a vízben, szóval ha megy, akkor ne fogd vissza magad!! :)
16/L
Idén voltam először Balatont átúszni. Nem mondom erőt próbáló élmény volt.
Nem sokat készültem rá, de egy alap vízbiztonság érzetem van, úszni tudok, így gondoltam olyan nagy baj nem lehet. Az átúszás előtt 2-3 hétig heti 2-szer lementem az uszodába, leúsztam 2 ezret és ez volt a készülés. Nekem nem az idő volt a lényeg így első alkalommal, hanem a tapasztalat és hogy a végére érjek. Az időm így majd 3,5 óra lett. Közben helyenként beszélgettem, sokat megálltam ellébecoltam. Ha kicsit megerőltetem magam, akkor sikerült volna szinte semmi készüléssel 3 órán belülre is.
A "sosem tudni" felfogásom miatt a hajók mentén úsztam, ami kicsit megzavart, össze-vissza álltak, szerintem ennek köszönhetően jóval többet is úsztam mint 5,2 km. :)
A hullámzás is rendesen pofáncsapott, pl. háton pihenni képtelen voltam, mert mindig jött egy hullám ami az arcomba vágott és az úgy nem volt poénos.
Összességében nem mondom, hogy nem fáradtam el, mert de... piszkosul. A hullámzás is durva volt, én aki feszített víztükörhöz vagyok szokva, helyenként tengeri beteg is lettem. Egyébként ha az emberben van kitartás, akkor meg lehet csinálni. Ez szerintem tipikusan olyan helyzet, hogyha medencében a felét letudod úszni és megvan az állóképességed hozzá, akkor agyban dől el.
Az utolsó 1000 már könnyebb lélekben, megdobja a lelkesedést, hogy látni a parton várakozókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!