Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Milyen orsót ajánlotok?

Milyen orsót ajánlotok?

Figyelt kérdés
360 mh feederre,tóra kéne.Lehetőleg minél könnyebb legyen az orsó,max 10-15000-ért.Mindenképpen elsőfékes.(lehetőleg nyeletőfékes)

2013. ápr. 10. 11:59
1 2
 1/14 gomzoli ***** válasza:

40-es Okuma Longbow-val jól járnál. 22-es főzsinórral szépen fel lehet tölteni, ráfér 250 méter, vagy több. A fékje nagyon jó, stabil, strapabíró orsó, nem véletlenül népszerű és elég közismert. Nekem 4 különféle méretben összesen 6 darab van :-)

Ár-érték arányban nagyon jó választás, és ez a méret belefér az árkeretbe, amit megadtál.

2013. ápr. 10. 18:46
 2/14 anonim ***** válasza:

Mennyire nagy távolságot kell megdobni azt nem írtad. Ha nem kell nagyot dobni, nem a távdobás a cél akkor A Trabucco Supercast XT9 BRT 4000 jó választás lehet

[link]

,megbízható régi jó márka a Trabucco.

2013. ápr. 10. 18:50
 3/14 anonim ***** válasza:
Lemaradt én is az Okuma longi40 est akartam még írni, minden képpen megbízható, jol összerakott szerkezet, mindt az Okumák általában.
2013. ápr. 10. 18:56
 4/14 A kérdező kommentje:
És azzal nagyobbakat lehet dobni?
2013. ápr. 15. 09:30
 5/14 A kérdező kommentje:
20-as damilt tennék rá.
2013. ápr. 15. 09:31
 6/14 anonim ***** válasza:

Mit jelent neked a "nagyobbat" ? Elvileg az itt javasolt orsókkal 50-60 m re el lehet dobni símán. A távdobó orsókat

100 m vagy a feletti dobásokhoz fejlesztették ki. Na persze ekkora dobásokhoz maga az orsó nem elég, kell megfelelö bot,

és megfelelö dobó technika, amit tanulni kell elsöre nemfog menni senkinek!

2013. ápr. 16. 19:24
 7/14 A kérdező kommentje:
special pellet feederem van,360 mh.Úgy értettem h az okumamával nagyobbakat lehet dobni mint a trabuccoval.És a nevis feeder runner milyen szerintetek?
2013. ápr. 17. 11:48
 8/14 gomzoli ***** válasza:
Egyetlen Nevis nevezetű cuccom sincs, mert nem bízok meg egy keleti piacos, másodosztályú, "B" minőségű Spro termékben. Nincs tehát tapasztalatom az általad kérdezett orsóval sem, ami lehet, hogy jó, de én sajnos nem vagyok hibátlan, és előítéleteim vannak.
2013. ápr. 17. 22:36
 9/14 gomzoli ***** válasza:

A nagyobb dobásról:

MH akciós bottal kb. 60-80 (pl. 20-30 grammos kosár+ fél marék kaja) grammos súlyokat dobhatsz. Ez 20-as zsinórral kivitelezve (tehát mind a bot, mind a zsinór miatt) eleve kizárja a teljes erőből való távdobást. A reálisan elérhető max. távolság (érzéssel adagolt erővel) szerintem kb. 50-60 méter lehet. Az orsó ez esetben kevés befolyással bír: talán pár méter különbséget jelentene egy távdobónak titulált és egy "hagyományos" orsó között.

A jó hír az, hogy az említett Okuma nyújtott, tágas dobbal rendelkezik, ami ideális a dobástávolság érdekében.

Igazi jelentősége egy Extraheavy boton lenne, 15-ös fonott főzsinórral, amivel izomból dobod a 120 grammos kosarat, és nem 110-, hanem 125 méterre akarod azt eljuttatni.

2013. ápr. 17. 22:54
 10/14 A kérdező kommentje:
De ez az okuma nagyon nehéz:(
2013. ápr. 21. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!