Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Valamilyen jó távdobó botot...

Valamilyen jó távdobó botot amivel lehet rendesen dobni bőven 100m fölé?

Figyelt kérdés
Valakinek van tapasztalata a M.A.D. D-Fender 2 UK botról???

2013. ápr. 4. 15:28
 1/9 gomzoli ***** válasza:

Nincs vele tapasztalatom.

Csak általánosságban: A M.A.D. a Dam cég pontyozó-bojlis kissé exkluzívabb szériájának a neve. Széktől kezdve a botzsákon át a botig és a sátorig forgalmaznak ilyen néven termékeket.

Konkrét botot nem mondanék, csak általánosságokat megint, hogy milyen botok azok, amivel a 100+ méter biztosan megdobható:

-spiccakciós- tudom, ez ellentmondásos, mert az összes bojlis botot parabolikus akciósnak hírdetik. De mégis vannak köztük viszonylag merev, gerincesebb példányok, amik a parabolikus akciójukat csak komolyabb erőpróba esetén mutatják (progresszív parabolikus), ha "csak" 100 gramm ólom "fityeg" rajtuk, csupán a spicc eleje hajladozik kissé. 3-3,5 lbs dobósúlyú botokról van szó. Vannak olyan botok is, amik ugyanilyen dobósúly mellett is valahogy sokkal lágyabb benyomást keltenek, ezek inkább a fárasztásban jeleskednek.

2013. ápr. 4. 22:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi de esetleg valamilyen jó bot amiről van tapasztalatod??
2013. ápr. 5. 14:24
 3/9 gomzoli ***** válasza:

A sajátjaimmal simán dobom a 110-120 métert, pedig semmi extra végszereléket nem használok. Két, különböző karakterisztikájú bot: Az egyik Shimano Force Master, 3 részes, 3 lbs, 3,6 méter. Viszonylag kemény, merev bot. A másik botom jóval lágyabb, pedig szintén 3 lbs, és 3,6m, valamint ugyancsak 3 részes, ez egy WFT Pelzer Contact (új modell, csak kétszer használtam még). Az ősszel sikeresen eltörtem a régebbi Sanger Anaconda botomat (nem vettem észre, hogy félig szétcsúszott a toldásnál, és bedobáskor eldurrant), az 3,9m és 3,5 lbs volt, merev mint a seprűnyél, és nehéz. Avval simán elérhető volt akár 130-140 méter is, 125 grammos ólmot teljes erőből dobva.

Dobóelőke és egyéb trükkök nélkül, 33-ill. 35-ös mono főzsinórral.

2013. ápr. 6. 17:30
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi :D

a force mastert néztem én is mert hatalmas gyűrűi vannak csak nem tudtam h jó e dobásra is mert van egy pár bot ami nagy gyűrű nagyot dobni meg nem lehet vele. Amugy szerinted melyik a "jobb" Shimano force master vagy a hyperloop ?

2013. ápr. 10. 14:44
 5/9 gomzoli ***** válasza:
A Force Master jócskán felülmúlja a Hyperloop-ot, ami ugyebár a Shimano legalapszintűbb, legolcsóbb szériája. Nem rossz ám az se, de ha többet fizetsz, többet kapsz... Megnézheted a Shimano Vengeance-t is, az árban is, minőségben is a kettő között van, ha a Force Mastert talán drágállod.
2013. ápr. 10. 16:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Oks köszi
2013. ápr. 13. 20:36
 7/9 A kérdező kommentje:
A force masterra fonott dobóelőtétet fel lehet rakni? mert hallottam hogy a fuji gyürükre nem lehet és a fm-nak az van
2013. máj. 19. 14:12
 8/9 gomzoli ***** válasza:

A fuji gyűrűk éppenséggel a legjobbnak, legellenállóbbnak számítanak, és pont ezért igenis lehet fonott dobóelőkével használni!

Bár én pont fordítva tenném: vastag (40-45-50-es) monofil dobóelőke, és vékony (15-18-20-as) fonott főzsinór. A monofil dobóelőke hossza két-háromszoros bothosszúság lenne. A fonottnak nincs olyan gumikötélszerű nyúlása, mint a monofilnak, ez 100+ méteres távolságokban sokkal direktebb kapcsolatot eredményez a horoggal (hallal), de a 8-10 méternyi monofil dobóelőke nyújthatósága mégis elegendő rugalmasságot biztosítana a fárasztás során, hogy azért a horog se szakadjon ki a hal szájából.

Ráadásul a vastag monofil lényegesen jobb kopásállósága miatt kevésbé érzékeny a dörzsölődésre, mint a fonott, ami pont a horog utáni első métereken van leginkább igénybevéve (nád, akadók, kövek, kagylók, stb.).

2013. máj. 19. 17:46
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi megpróbálom ugy ahogy mondtad
2013. máj. 20. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!