A horgászokat elzavarhatja a bányatulajdonos?
Érdekes dolog ez... Nálunk is van hasonló probléma. Ahhoz hogy lejussak egyik kedvenc horgászhelyemre magánterületen kell áthaladnom, mivel nincs csónakom. Idáig gépjárművel is meg tudtam közelíteni, már csak 4km-es sétával(hozzáteszem hogy kisajátította a mezőgazdasági utat is a tulaj)! De ha elkap a kutyája, vagy éppen nem jó napja van a tulajdonosnak akkor én járok pórul, mivel magánterületre léptem be engedély nélkül.
Természetesen egyből a mohosz-hoz fordultam, aki tovább irányított a helyi szövetséghez........ Na mindegy. elméletileg az egyesületednek, illetve a szövetségnek kellene intézni a jogvédelmet, úgyhogy fordulj hozzájuk! Ha akadékoskodsz akkor még meg is járhatod mivel magántulajdonról van szó. Inkább ésszel és szép szóval próbálkozz! Ha esetleg a szövetség felteszi a kezét... Nekem idáig bejött, de autóval még mindig nem mehetek be a helyre.... :(
érvényes engedélyem van,viszont a tó es a környéke az ő tulajdonában van:(
az egyesületnek csak halászati joga van
#2 vagyok
először az egyesülethez fordulj, aztán a szövetséghez. Ha Ök nem tudják biztosítani a horgászatot olyan helyen ahova engedélyt adtak ki akkor lehet továbbvinni az ügyet(fogyasztóvédelem, mohosz, stb), vagy pedig akkor rendezzék a dolgokat a tulajjal. Azt mindenesetre nézd meg a területin hogy nincs-e valamilyen "apró betűs rész" ami kitér erre a helyzetre, mert akkor sajnos le kell nyelni a békát! Vagy marad az a verzió ahol szép szóval összehaverozol a tulajjal(egy üveg pálinka csodákra képes).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!