Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan tudnék búvárkodni?

Hogyan tudnék búvárkodni?

Figyelt kérdés
Most nem a külön szabadidős tevékenységre gondolok, hanem pl. egy medence alján hogyan tudok ottmaradni. Engem mindig "feldob" a víz, még egy méteres víz aljára sem tudok lemenni.
2013. márc. 4. 23:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a bajom. Vagy a karommal kell eveznem hogy lennt maradjak, vagy kifújom a levegőt, akkor lesüllyedek, de csak pár másodpercig bírom ugye így. Súlyok kellenének. Meg engem az is szavar, hogy ha lemegyek mélyebbre, a fülemben nagy nyomás lesz és eléggé kellemetlen. Ez elllen mit teszel?
2013. márc. 5. 18:11
 2/8 anonim ***** válasza:
ne vegyél olyan nagy levegőt vagy folyamatosan fújd ki ahogy süjedsz
2013. márc. 6. 17:31
 3/8 anonim ***** válasza:

függőlegesen, fejjel lefelé bukj le. ha lent vagy, akkor meg ne vízszintesen, hanem kicsit lefelé próbálj úszni.

engem a sok levegő sem dob fel, nem értem.

2013. márc. 7. 12:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha fáj a fületek azt csináljátok: amikor érezni kezded a nyomást a füledben, fogd be az orrod, és fújj bele (fokozatos erősséggel). A füledben egy kis pattanást fogsz hallani, és megszűnik a fájdalom. Ha mélyebbre mész, és megint érzed, ismételd meg.

Kb. 1-1.5 méterenként meg kell ismételni.

2013. ápr. 1. 17:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Aha, és amikor felfelé jövök nem lesz gond? Nem nő meg nagyon a nyomás?
2013. ápr. 1. 19:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem. Búvár vagyok, merültem egy párszor.

(Előző voltam)

2013. ápr. 1. 20:09
 7/8 anonim ***** válasza:

(még mindig a 4. vagyok)

Mivel a felszínen vettél levegőt, így amikor ismét feljössz, a tüdőd az eredeti térfogatára nő vissza.

Akkor van baj, ha pl. egy búvártól kértél a víz alatt levegőt, és azzal akarsz feljönni(mondjuk annak is megvan a technikája, te azt meg kell tanulni)... mondjuk a mélység is számít. De gondolom 2-3 méternél mélyebbre nagyon nem akartok merülni.

2013. ápr. 1. 20:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát ige, én olyan maximum medence-mélységig terveztem :)
2013. ápr. 11. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!