A "fej kint tartós" úszás miért nem jó?
Az, hogy az nem úszás, hanem csak pancsikolás.
Van: Mellúszás, hát, gyors és pillangó. Fejkirakós úszás nem létezik!
szépen sorban:
" fejkirakóspille": szerintem nincs olyan ember, aki meg tudná csinálni...
" fejkirakóshát": max a tokád menne le, és nem is kényelmes
" fejkirakósmell": arra jó, hogy ha nem akarsz mást, csak egy picit levenni a terhelést a gerincedröl, de a nyakad beállhat töle, és az nem kellemes
" fejkirakósgyors": nekem szokott lenni edzésen, a vállat, a hát felsö részét és a csuklyást erösíti, jaés elvileg emeli a vízfekvést, a vizilabdásoknak ez kihagyhatatlan egy edzésen
de ha csak úgy magadtól jársz le, szerintem semmi értelme
remélem válaszoltam :)
nekem nem ferde, hanem szük, mégis úszó voltam
ne az orrodon, hanem a szádon vedd a levegöt!
ezzel meg együtt lehet élni :) amig nem tudod, milyen, amikor rendesen kapsz levegöt, tök jól el lehet úszkálni, mert nem tudod mihez viszonyítani
(nem tudom, hogy neked jobb lenne-e, de én vízálló orrtapasszal edzettem-csak akkor érzed mennyivel könnyebb, amikor leveszed, és nem kapsz levegöt)
szerintem azért is megéri rendesen úszni, mert a stressztöl a legtöbb embernek a nyaka, meg a csuklyás izma feszül/görcsöl, és ha kint tartod a fejed, csak mégjobban beáll...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!