Rablóhalazás. Jó ez a bot? (többi infó lent)
Egy erős bot kellene,harcsázásra,süllőzésre,tehát fenekező,és dugózó horgászatra...Nem vagyok annyira jártas a rablóhalazásból,ezért kéne egy pár tipp:D
[link] ez lenne a kiválasztott bot,nem akarok túl drágát...
[link] orsó pedig ez lenne..Az lenne a kérdésem,hogy ez most megfelelő a süllőzésre is,vagyis nincs semmi hátránya,vagy jobb az egyszerű teleszkópos??? Max. Milyen halat lehetne körólbelül kivenni ezzel a bottal/orsóval,ha egy erős szerelékem van? Köszi előre a válaszokat,ki szeretném próbálni,és ha veszek,akkor már azt akarom hogy jó legyen mindenfalyta rablóhalra...:)
Olyan botot nem tudsz venni, ami süllő és harcsa horgászatára is egyaránt alkalmas!!! A két hal horgászatához teljesen más tulajdonságú és erősségű felszerelés kell!!
Pl.: A zsinór! A harcsázáshoz szerintem minimum 50-52 -es monofil, és minimum 30-35-ös fonott kell. Sokan 70-es vagy 100-as fonottat használnak...mert muszály ilyeneket használni! Süllőre ritkán horgásznak 25-ös nél vastagabb monofil zsinórral!
A harcsához bivalyerős robosztus bot és orsó kell, a süllőzéshez pedig pont egy lágy bot kell!! Tehát el kell dönteni, hogy melyik halra akarsz többet horgászni, vagy akkor két botot kell venni.... egy 300-500 gramm dobosúlyú bottal olyan a süllőzés, mintha én egy komoly bojlis felszereléssel állnék neki snecire horgászni! A süllőhöz 30-60, 40-80 vagy max. 50-150 gramm dobosúlyú botok alkalmasak!!
Hogy mekkora halat tudsz vele kifogni?, Bármekkorát!! Ez csak azon múlik, hogy mennyire vagy ügyes horgász!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!