Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Rablóhalazás. Jó ez a bot?...

Rablóhalazás. Jó ez a bot? (többi infó lent)

Figyelt kérdés

Egy erős bot kellene,harcsázásra,süllőzésre,tehát fenekező,és dugózó horgászatra...Nem vagyok annyira jártas a rablóhalazásból,ezért kéne egy pár tipp:D

[link] ez lenne a kiválasztott bot,nem akarok túl drágát...

[link] orsó pedig ez lenne..Az lenne a kérdésem,hogy ez most megfelelő a süllőzésre is,vagyis nincs semmi hátránya,vagy jobb az egyszerű teleszkópos??? Max. Milyen halat lehetne körólbelül kivenni ezzel a bottal/orsóval,ha egy erős szerelékem van? Köszi előre a válaszokat,ki szeretném próbálni,és ha veszek,akkor már azt akarom hogy jó legyen mindenfalyta rablóhalra...:)

2012. aug. 26. 17:00
 1/2 Farkas Milán ***** válasza:

Olyan botot nem tudsz venni, ami süllő és harcsa horgászatára is egyaránt alkalmas!!! A két hal horgászatához teljesen más tulajdonságú és erősségű felszerelés kell!!

Pl.: A zsinór! A harcsázáshoz szerintem minimum 50-52 -es monofil, és minimum 30-35-ös fonott kell. Sokan 70-es vagy 100-as fonottat használnak...mert muszály ilyeneket használni! Süllőre ritkán horgásznak 25-ös nél vastagabb monofil zsinórral!

A harcsához bivalyerős robosztus bot és orsó kell, a süllőzéshez pedig pont egy lágy bot kell!! Tehát el kell dönteni, hogy melyik halra akarsz többet horgászni, vagy akkor két botot kell venni.... egy 300-500 gramm dobosúlyú bottal olyan a süllőzés, mintha én egy komoly bojlis felszereléssel állnék neki snecire horgászni! A süllőhöz 30-60, 40-80 vagy max. 50-150 gramm dobosúlyú botok alkalmasak!!

Hogy mekkora halat tudsz vele kifogni?, Bármekkorát!! Ez csak azon múlik, hogy mennyire vagy ügyes horgász!!

2012. aug. 26. 19:40
 2/2 A kérdező kommentje:
Aha,értem,köszi a vláaszt...De például ha pótdobra felteszek másfalyta zsinórt,és ha csak süllőzni akarok,akkor csak átcserélem,akkor az nem ugyanaz..jó gondolom,azért ha süllő rákab,azért egy kicsit finomabb szerelékkel,nem mint a harcsánál,ahol már inkább a bot erőssége dönt,de mi van ha 100gramos súlyt teszek? Tudom hogy nem lesz vele olyan jó,mint a érzékenyebb botoknál...de hát...És a másik kérdés: van nekem egy Dam Onliner Tele Spin 100-as,olcsó,és szerintem jó,csak nemtudom megkockáztassam-e,mert itt nálunk nagyon kevés a hal,de ami van,azok elég nagyok...Ezt süllőzőre megcsinálnám,de erre is kéne egy olcsóbb,de jó orsó,max 10.000 ft-ig..tudom nem kapok ezért valami szuper orsót,de valamit ajánlhatnátok... Bocsi,de itt a környéken nincsenek nagyon rablóhazalzó horgászok,és valahonnan tanulni kell:) köszi
2012. aug. 26. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!