Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Kondi bérlet, vagy úszó bérlet?

Kondi bérlet, vagy úszó bérlet?

Figyelt kérdés

Az úszás közelebb áll hozzám és azt örömmel is csinálom, a kondit túl eröltetett izomszerzési módnak tartom, hiszen minden táp kieget is szedneksokan.

Tudtommal az úszás is fejleszti az izmokat.

VÉLEMÉNYEKET KÉREK!

2012. aug. 9. 10:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Mi a kérdés? Ha úszni jobban szeretsz, akkor menj úszni.

A tápkiegek meg nem a sátán művei.

2012. aug. 9. 10:24
 2/11 anonim ***** válasza:

Egyiket szereted, a másik ellenszenves.

Tényleg: mi a kérdés ezen...?

Azt csináld, amit szeretsz.

2012. aug. 9. 10:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Azért szednek tápkieget, mert az izmok nagyobb igénybevételnek vannak kitéve és több tápanyagra van szükségük. Hidd el, a versenyúszók is szednek tápkieget, gyorsan felszívódó szénhidrátokat, fehérjét, úszás után a dextóz pl kifejezetten jó valami gyors fehérjével, hogy a raktáraidat gyorsan visszatöltsd. Rendes táplálkozás nélkül az úszás sem épít izmot.
2012. aug. 9. 10:27
 4/11 A kérdező kommentje:
a kérdés az hogy az úszásmennyire épít izmot a kondi hoz képest. valami exceltáblázatot kérnék :D :)
2012. aug. 9. 10:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Építi, ha rendesen eszel mellé, de meg sem közelíti a konditermi edzés hatékonyságát. Az állóképességed fejleszti, a pulzusod csökken, a keringésed javul, ízületeknek jót tesz, növeli a tüdőkapacitást. Ezek az érvek hozhatóak fel az úszás mellett. Ha abból indulsz ki, hogy az úszóknak milyen teste van, hidd el, ők az úszás mellett jelentős mennyiségű időt töltenek konditermi edzéssel is.
2012. aug. 9. 10:41
 6/11 anonim ***** válasza:
úszással több izomcsoportot tudsz fejleszteni átmozgatni. Tüdőkapacitás is növekszik kardió is egyben ... szal hasznosabb csak akkor csináld komolyan sprintekkel tenyérellenállással, esetleg bójával, minden úszásnemben ... Kondi terem nagy hátránya, ha rosszul csinálják és nem elég változatos a gyakorlat, akkor nagyon egy oldalúan tud fejlődni az izomzat. Szerintem utóbbit nehezebb jól csinálni ...
2012. aug. 9. 11:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Olyan érzésem van, hogy te másoknak akarsz megfelelni. Versenyúszó voltam és utána kondizni kezdtem de rájöttem, hogy nem is érdekel és nem mertem bevallani magamnak, hogy csak azért járok le mert meg akarok felelni a mai kor divatjának. Azt csináld amit szeretsz ez ilyen egyszerű. Elég nagy tapasztalatom van úszás terén de az izmok hamar ráállnak ugyan arra a terhelésre így nem fognak fejlődni, ezért ilyen népszerű a testépítés mert nagyon rövid idő alatt nagy eredményt ehet elérni de a két sport nem ugyan az. A táplálék kiegészítő pedig a legjövedelmezőbb iparág és hihetetten jó reklámot építettek ki az évek során ehhez.
2012. aug. 9. 11:55
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Igazából megfelelni nemakarok seninek mert általában nemérdekel mások mit gondolnak rólam. Úszás jobban bejön, az izomtermelést meg kicsit magam miatt. De nem annyira életbevágóan fontos nekem.
2012. aug. 9. 16:21
 9/11 anonim ***** válasza:
A legjobb, ha az úszást vegyíted a konditermi edzéssel, így az izmaid nem állandó terhelést kapnak, a kardiomozgás is megvan, a keringési rendszernek is jót tesz, az úszás élvezete is megvan és erősödsz, formálódsz is.
2012. aug. 9. 16:41
 10/11 anonim válasza:
vagy ha beiratkouol egy komoly úszó egyesületbe és ott is van "kondi edzés" ha nem is súly emelés de ott is meg lesznekl terhelve az izmaid
2012. aug. 9. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!