Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Milyen egy műugrás edzés?

Milyen egy műugrás edzés?

Figyelt kérdés
Először úszni tanítanak meg jól, vagy rögtön ugrani? 14 éves lány vagyok, nagyon tetszik ez a sport, csak félek hogy béna leszek, mert úszni csak rövid távon tudok, és lehet hogy mire elkezdenék oktatni, hogyan kell ugrani, addigra megutálom az úszás miatt. Szerintetek? És Budapesten hol tudnék ilyet tanulni?
2012. aug. 8. 19:15
 1/8 utse válasza:
Heeló! Az egyik osztálytársam műugró és ő azt mondta ez a sport és az úszás nem azonos. Itt nem kell tudnod gyors úszni meg pillangózni ,éllég ha feltutsz jönni a víz felszinére :). Az edzés eleje futás, gimnasztika, talajtorna, meg hasonlók, majd ugráltok a medence széléről (fejeseket), s majd utánna különbféle magasságu lámpákon (tornyon) ugrálgatok. A lényeg hogy le legyen feszítve a lábfejed és probálj meg nem hasassal érkezni a vízbe ;). Télen általában gumiasztalon szoktak gyakorolni és teremben edzenek. Az hogy hogyan fejlödsz tovább akarat, elszántság és gyakorlás kérdése. Szóval sok sikert :D
2012. aug. 21. 21:50
 2/8 A kérdező kommentje:
És ő mikor kezdte?
2012. aug. 23. 18:04
 3/8 A kérdező kommentje:
És hol?
2012. aug. 23. 18:04
 4/8 utse válasza:
15 évesen a BVSC zuglói csapatnál vagy megnézheted a Lunda SE műugró csapatot is ott ha jól tudom több az olyan korabelid mint a BVSC nél (csak a holnapról gondolom) Nézd meg :)
2012. aug. 23. 20:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Nekem a zuglói még közelebb van, a Margit szigetre elég nehéz lenne eljutni.
2012. aug. 24. 09:08
 6/8 utse válasza:
Az mindegy mert minden műugró csapat a Hajós Alfréd uszodában gyakorol. Nyáron mind végig ott gyakorolnak. Az a baj hogy én nem tudom pontosan mert nem rég meg szakadt a barátnőmmel a kapcsolatom és én is csak úgy hallásból tutom ! De a zuglói termet tornázásra és gondolom gumiasztalos gyakorlatokra használják meg persze télen meg rossz időkben ! De a reggeli edzések nem tudom hogy hol vannak de szerintem ha jó idő van akkor a margit szigeten !
2012. aug. 25. 20:01
 7/8 anonim válasza:

Én ma mentem előszőr nagyon jó volt

Az edzés menete:

1 megtanitottak fejesre majd különbözö ugrásokat gyakoroltunk

2012. dec. 6. 20:53
 8/8 anonim válasza:
Én mű ugrok és nagyon utálok úszni.Nem kell hozzá sokat úszni hacsak nem ugrasz el messzire(ha nagyon el ugrok az edzőm azt szokta mondani hogy át fogok ugrani a úszó medencébe :D)Nekünk egy edzés abból áll(pl.csütörtök) az elején csak talpasokat csinálunk rajt kő szerüségől aztán fejeseket(hokk,csuka,nyújtott) aztán megyünk 1m ruganyos deszkára ott is fejesek.Én most el kezdtem egy új ugrást amit először a medence széléről csináltam (előgyakorlatokat) aztán 1m-ről.Szoktunk három méterre is menni.(Mindez télen bent a fedettben)
2013. okt. 11. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!